WhatsApp ar putea cere utilizatorilor să-şi confirme adresele de e-mail

Data publicării:
tanar care foloseste whatsapp
WhatsApp ar putea crește gradul de securitate al aplicației. FOTO: Profimedia Images

WhatsApp testează o facilitate prin care utilizatorii trebuie să-şi confirme adresele de e-mail pentru autentificare. În cea mai recentă versiune beta de WhatsApp, cel puţin o parte dintre utilizatori au fost puşi să-şi folosească adresele personale de e-mail pentru a se autentifica în cadrul aplicaţiei, pentru a-și securiza conturile, în cazul pierderii accesului la acestea.

Noua verificare este implementată în procesul de autentificare. După ce se loghează la fel cum o făcea în mod obişnuit, utilizatorul este pus acum să-şi verifice email-ul şi să dea click pe un link din mesajul primit de la WhatsApp.

Compania explică utilizatorilor că verificarea email-ului îi va ajuta să-şi securizeze conturile, în cazul pierderii accesului la acestea.

Confirmarea identităţii prin intermediul email-ului este folosită de numeroase aplicaţii şi servicii ca un strat suplimentar de securitate pentru protejarea conturilor.

Implicarea adreselor de e-mail în procesul de autentificare, se potriveşte cu zvonurile anterioare, conform cărora WhatsApp ar urma să implementeze autentificarea pe baza unui cont personal.

Rămâne de văzut dacă şi când această modificare va fi implementată în versiunea oficială a aplicaţiei WhatsApp.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri