Cutii de medicamente aruncate în lacul Someșul Cald, după un caz similar pe lacul Tarnița

Data publicării:
poluare medicamente
Mai multe cutii cu medicamente expirate au fost găsite aruncate în lacul Someșul Cald in Cluj, după un incident similar pe malul lacului Tarnița. Foto: captură video

Au fost găsite din nou medicamente expirate în apele din Cluj. Autoritățile anunță abia acum că imediat după ce au fost descoperiți nouă saci de pastile expirate în lacul Tarnița, câteva zile mai târziu, pe 2 martie, alte medicamente au fost găsite aruncate în lacul Someșul Cald. Potrivit prefectului Clujului, Tasnadi Szilard, medicamentele fac parte din același lot.

Ca urmare a sesizării poliției, reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au adunat medicamentele într-un sac. Totodată, specialiștii au prelevat probe de apă, au fost făcute analizele și rezultatele obținute arată că apa din acumularea Someșul Cald se încadrează în valori normale.

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard: “Nu pot să zic că am vreo suspiciune concretă. Am vorbit în cursul zilei de azi cu domnul comisar-șef al Gărzii de Mediu Cluj și mi-a relatat faptul că, raportat la incidențul de la Tarnița, mai multe cutii au fost găsite în pădure și există suspiciunea că vântul ar fi suflat cutiile în apă și așa ar fi ajuns în Tarnița.

În ceea ce privește incidentul de la Someș, am înțeles că medicamentele au făcut parte din același lot cu medicamentele găsite pe Tarnița. Autoritățile au prelevat două probe și s-a constatat că calitatea apei nu a fost afectată.

O să solicităm să se efectueze o analiză amănunțită de către autoritățile abilitate. S-a deschis un dosar penal pentru faptele distincte găsite la Someș. Autoritățile urmează să vizioneze eventualele camere video, dacă există sau să încerce să identifice persoanele vinovate.

Sancțiunile sunt de la contravenție până la dosar penal”.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri