Foto Bărbat înecat, scos de la 23 de metri adâncime, de pe fundul lacului Tarnița. Cum au reușit scafandrii să-l găsească

Data actualizării: Data publicării:
scafandri cu echipamente in apa
Scafandrii au folosit unul dintre cele mai performante detectoare din lume şi o dronă subacvatică pentru găsirea victimei. Foto: Salvamont România

Scafandrii au scos duminică la suprafaţă trupul neînsuflețit al unui bărbat care s-a înecat sâmbătă în lacul Tarniţa din judeţul Cluj. Victima a fost găsită și recuperată de o adâncime de 23 de metri, cu ajutorul unor echipamente extrem de performante.

Unul dintre cele mai performante detectoare din lume şi o dronă subacvatică au fost folosite pentru recuperarea bărbatului înecat sâmbătă în Lacul Tarniţa din judeţul Cluj, informează Dispeceratul Naţional Salvamont.

„Acţiune în derulare a salvatorilor acvatici şi subacvatici din cadrul Serviciilor Salvamont-Salvaspeo Cluj şi Gorj pentru recuperarea unei persoane înecate ieri în lacul Tarniţa. După ce căutările de ieri cu scafandri nu au dat rezultate, astăzi se va folosi pentru căutare unul dintre cele mai performante detectoare din lume, precum şi o dronă subacvatică, echipamente de ultima generaţie şi de mare performanţă, aflate în dotarea Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj”, se arată într-un mesaj postat, duminică, pe pagina de Facebook a Dispeceratului, potribit Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tehnologiile implementate de Salvamont Romania, împreună cu partenerul de tehnologie Vodafone Romania şi cu sprijinul UAT - Consiliul Judeţean Gorj, sunt folosite pentru a derula acţiuni de căutare-salvare în condiţii de siguranţa cât mai mare pentru salvatori.

„Nu întotdeauna echipele de salvare pot fi anunţate în timp util, mai ales când vorbim de puterea apelor, însă şi în aceste situaţii deja tragice venim în sprijinul familiei îndurerate”, transmite Dispeceratul Naţional Salvamont pe Facebook.

Detectorul şi alte echipamente de salvare acvatică de ultimă generaţie, drone subacvatice, drone aero cu capacitate de transport şi lansare de echipamente medicale şi de salvare, lansatoare de coardă au fost prezentate, în premieră naţională, luna trecută, în cadrul exerciţiului Aquares 2023, organizat pe lacul Sâmbotin din judetul Gorj.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri