Meteor filmat pe cerul nopții, în Melbourne VIDEO

Data publicării:
meteor lumineaza cerul noptii in Melbourne
Meteor filmat pe cerul din Melbourne. Sursă foto: captură BBC

Un meteor a fost observat duminică seară pe cerul metropolei Melbourne, în Australia, scrie BBC. Fenomenul a fost surprins din mai multe unghiuri, inclusiv de o cameră de filmat montată pe bordul unei mașini.

Meteorul, cunoscut și sub denumirea populară de „stea căzătoare”, a fost observat în seara de Valentine's Day. Camerele de filmat au surprins o dâră luminoasă pe cerul nopții, urmată de o mică „explozie”, care a marcat dezintegrarea completă a obiectului venit din spațiu.

Meteorii sunt obiecte cosmice (resturi rămase de la formarea planetelor) care intră în atmosfera pământului. Din cauza vietezei mari, de ordinul zecilor de metri pe secundă, și a frecării cu aerul, ei se aprind, lăsând o urmă luminoasă în aer și ard complet în atmosferă, de unde și denumirea de „stea căzătoare”, potrivit site-ului Observatorului Astronomic Vasile Urseanu

În cazul în care aceste fragmente cosmice sunt de dimensiuni mai mari, ele pot ajunge pe pământ, iar în acest caz vorbim de meteoriți.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri