VIDEO Mingi de foc au apărut pe cerul Japoniei. „Nu sunt meteoriți”

Data publicării:
Mingi de foc au apărut pe cerul Japoniei
Mingi de foc au apărut pe cerul Japoniei. Foto: captură Twitter/ okinawa_nhk

Mai multe dâre de foc au fost observate pe cer, miercuri noaptea, în sudul Japoniei. Potrivit autorităților nipone, ar putea fi fragmente ale unei rachete chinezeşti.

O înregistrare video în care apar mingile de foc circula pe reţele de socializare miercuri seara, iar locuitori şi utilizatorii de internet au lansat diverse pe tema originii acestui spectacol neobişnuit, relatează AFP, citată de News.ro.

Filiala Observatorului Astronimic Naţional al Japoniei (NAOJ) de la Ishigaki, în arhipelagul Okinawa, a raportat că a observat dâre de foc miercuri, la ora locală 20.33 (14.33, ora României), a spus pentru AFP un reprezentant al instituţiei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Potrivit informaţiilor disponibile, credem că aceste obiecte nu sunt mingi de foc de meteoriţi, ci fragmente ale unei rachete”, a declarat acest oficial de la sediul NAOJ, care a cerut protecţia anonimatului.

„Viteza lentă şi modul în care s-a deplasat lumina, fire de lumină care se deplasau în paralel, seamănă exact cu intrarea în atmosferă a unor fragmente ale unei rachete”, a subliniat el.

„Este posibil să fie vorba despre fragmente ale unei rachete lansate de către China la sfârşitul lui noiembrie”, a apreciat acest oficial.

„Informaţii arată că o parte a rachetei trebuia să reintre în atmosferă cam în această perioadă. Fragmentele probabil că au căzut în ocean şi nu reprezintă niciun pericol”, a continuat el, evocând previziuni ale traiectoriei.

„A fost magnific. Ai fi zis că e un cireş în floare care plângea”, a scris un utilizator pe Twitter.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri