Tone de deşeuri acoperă Dunărea la Orşova

Data publicării:
deseu

Gunoaiele adunate în Golful Cerna acoperă Dunărea pe câţiva metri. Torenţii care au spălat versanţii în ultimele zile au purtat toată mizeria în râuri şi, în cele din urmă, în fluviu.

Din judetul Caraş vin foarte multe gunoaie care raman în zona Orşova”, spune Cătălin Tutilescu, şeful Gărzii de Mediu Mehedinţi.

Angajaţii Apelor Române, Gărzii de Mediu şi Primăriei au început să adune deşeurile, dar după ce curăţă o porţiune din Dunăre, apele aduc alte gunoaie. Edilii sunt furioşi pentru că cei care aruncă gunoaiele pretutindeni le sabotează munca.

Noi spunem de ficare dată că Orşova trebuie să devină oraş turistic. Am facut o investiţie cu fonduri europene, să amenajăm golful Cerna. Această poluare este în fiecare an”, spune Constantin Negulescu, viceprimar Orşova.

Şeful Gărzii de Mediu Mehedinţi spune că poluarea poate fi evitată dacă Ministerul Mediului dă bani pentru construirea unui baraj, care să oprească resturile la gura de vărsare a râului Cerna în fluviu.

Până atunci, localnicii şi turiştii trebuie să aibă grijă unde aruncă gunoaiele. Autorităţile anunţă controale, care se pot lăsa cu amenzi de până la două mii de lei de persoană.

Comisarii Garzii de Mediu spun că de vină sunt şi locuitorii de pe valea Cernei şi turiştii din Băile Herculane, care aruncă gunoaie în râul ce se varsă în golful Orşova.

Primăvara trecută, de pe Dunăre au fost adunate 400 tone de gunoaie, majoritatea sticle de plastic.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri