Un francez, inventatorul european al anului

Data publicării:
inventatori

Nanocapsulele sunt de 70 de ori mai mici decât globulele roșii și odată introduse în organism eliberează substanțele medicamentoase exact în locul unde este nevoie de ele. Nanocapsulele permit evitarea multor efecte secundare, întâlnite în cazul chimioterapie.

„Este important pentru public să știe cum pot fi folosite aceste nanotehnologii în tratamentul bolilor grave, precum cancerul”, spune Patrick Couvreur, inventator.

Printre laureații de anul acesta ai competiției Inventatorul European se mai află doi cercetători austrieci, care au câștigat premiul pentru un sistem cu ajutorul căruia sertarele și dulapurile se pot deschide și închide fără zgomot. Premiul pentru întreaga activitate a fost acordat celui care a inventat ecranul LCD, iar cel de popularitate a mers la un spaniol care a venit cu o idee nouă pentru designul roților trenurilor de mare viteză. Datorită lui, confortul este sporit și este redus consumul de combustibil.

„Companiile își dau seama că cea mai bună metoda de a depăși această criză financiară este prin inovație, prin dezvoltarea cercetării, prin crearea de produse noi și descoperirea unor noi tehnici de fabricare”, explică Benoit Batistelli, președintele Oficiului European de Brevete.

Premiile inventatorilor europeni sunt acordate anual, începând din anul 2006, iar din juriu fac parte experți din politică, economie, media și cercetare. Anul acesta au avut de ales dintre 15 finaliști, împărțiți în cinci categorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri