Zece balene ucigașe au rămas blocate în gheață în nordul Japoniei și nu pot salvate. Imagini dramatice cu încercarea lor de a scăpa

Data actualizării: Data publicării:
balene prinse in gheata
Zece balene ucigașe au rămas blocate în gheață în nordul Japoniei și nu pot salvate. FOTO: Facebook

Cel puțin 10 balene ucigașe par să fie prinse de gheață în largul insulei Hokkaido din nordul Japoniei, a informat marți postul public NHK, citat de CNN.

Oficialii din orașul de coastă Rausu au declarat că nu au cum să le salveze. Orcile ai fost observate pentru prima dată de un pescar local, a transmis NHK. „Nu avem de ales decât să așteptăm ca gheața să se spargă și ca ele să scape așa”, a declarat un oficial din Rausu.

Un pescar local a contactat garda de coastă din Rausu marți dimineață, pentru a sesiza că a văzut o balenă ucigașă blocată de gheață, nu departe de țărm, a anunțat NHK, citând paza de coastă locală.

Imagini din dronă distribuite marți de o organizație locală, Wildlife Pro LLC, arată balenele care încearcă să se elibereze din gheață. Organizația a spus că a văzut balenele în timp ce făcea cercetări marine, potrivit unui comunicat publicat pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Am văzut aproximativ 13 balene ucigașe cu capetele ieșite prin gheață. Păreau să se chinuie să respire. Se pare că erau trei sau patru pui”, a declarat pentru NHK un angajat al Wildlife Pro LLC, care a filmat videoclipul.

Lipsa vântului în zonă a făcut ca gheața care a prins orcile să rămână pe loc. Gheața înconjoară coasta insulei Hokkaido în fiecare iarnă. În ultimii ani nivelurile au scăzut, pe măsură ce încălzirea globală se accelerează.

În 2005, un grup de balene ucigașe au fost, de asemenea, prinse în gheața în derivă în largul coastei orașului și, după o vreme au murit, a mai transmis NHK, citând oficialii orașului Rausu.   

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri