Persoanele care stau jos prea mult timp trăiesc mai puțin. Ce este „regula celor 22 de minute”, care ne-ar putea salva

Data publicării:
persoana care sta jos, in fata unui laptop
Potrivit unui nou studiu, persoanele care petrec prea mult timp stând jos trăiesc mai puțin. FOTO: Shutterstock

Potrivit unui nou studiu, persoanele care petrec prea mult timp stând jos trăiesc mai puțin, însă experții spun că dacă facem mișcare 22 de minute în fiecare zi acest risc ar putea fi eliminat, potrivit Sky News.

Într-un nou studiu, publicat în British Journal of Sports Medicine, experții au descoperit că persoanele care stau jos pentru perioade lungi de timp prezintă un risc mai mare de deces, dar activitatea fizică poate fi soluția care ne poate salva.

Medicii din Marea Britanie recomandă oamenilor să facă mișcare 150 de minute pe săptămână, aproximativ 22 de minute pe zi, explicând că poate fi vorba și despre exerciții ușoare.

Exemple de activitate moderată includ mersul pe jos, un joc de badminton sau mersul pe bicicletă, chiar și curățenia.

„Pentru o bună sănătate fizică și mentală, adulții ar trebui să facă mișcare în fiecare zi. Orice activitate este mai bună decât niciuna”, mai spun experții.

Cercetarea a arătat că activitatea fizică timp de 22 de minute în fiecare zi a compensat efectele negative ale sedentarismului și a eliminat riscul de deces.

„În studiul nostru, am constatat că doar acei oameni care au stat jos mai mult de 12 ore pe zi au avut un risc mai mare de deces”, au mai adăugat specialiștii.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri