Probleme pentru noile iPhone 15. Utilizatorii se plâng că se supraîncălzesc, Apple recunoaște că e vorba de o eroare

Data publicării:
29 September. 2023/. All Iphone 15 pro Titanium and iphones 15 pro nd other models in danish capital Cpenhagen Denmark (
Sursa foto: Profimedia Images

Tot mai mulți utilizatori se plâng de noile modele iPhone 15, lansate luna trecută. Aceștia spun că noile telefoane se supraîncălzesc. Drept răspuns, Apple susține că a identificat o eroare în sistemul său de operare și probleme cu actualizarea unor aplicații precum Instagram.

De asemenea, supraîncălzirea apare și la rularea unor aplicații precum Uber și jocul video Asphalt 9, potrivit Apple.

Apple admite că există o eroare la actualizarea iOS 17 pe telefo, dar dă vina și pe alte probleme care duc la supraîncălzirea noilor modele. Compania americană susține că update-urile operate de aplicații terțe, precum Instagram, „determină supraîncărcarea sistemului”.

Apple susține că telefoanele sunt mai fierbinți „după configurarea dispozitivului sau unele update-uri, din cauza activității care rulează pe fundal”.

Instagram susține că a rezolvat problema săptămâna trecută.

Apple insistă că încălzirea telefoanelor nu are legătură cu noua carcasă de titan cu care sunt echipate modelele iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max. Modelele mai vechi au carcasă din oțel inoxidabil.

Compania americană a respins, de asemenea, speculațiile conform cărora problema supraîncălzirii ar avea vreo legătură cu noul port USB-C, impus de autoritățile de reglementare europene. Problema supraîncălzirii nu va afecta niciun utilizator și nu va afecta performanța noilor modele pe termen lung, mai afirmă Apple.

Noile modele, lansate în septembrie

Apple a prezentat noua serie de smartphone-uri iPhone 15 luna trecută. Accentul a fost pus pe cele două modele Pro, care sunt vândute mai scump şi cu o marjă mai mare de profit - acestea beneficiază de cele mai multe upgrade-uri.

Cele două modele Pro au acum la bază un cadru de titanium (în loc de oţel inoxidabil), care ar trebui să le confere o rezistenţă mai mare şi să contribuie la scăderea în greutate a acestora.

iPhone 15 Pro (6,1 inch) şi iPhone 15 Pro Max (6,7 inch) beneficiază şi de un nou cip, A17 Pro, construit pe 3nm - cu 19 miliarde e tranzistori, 6 nuclee de procesor.

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri