Șofer de 19 ani, din Botoșani, filmat în timp ce încerca să le dea mită polițiștilor pentru a scăpa de amenda pentru depășirea vitezei

Data actualizării: Data publicării:
sofer mita volan euro
Ca să scape de amenda pentru viteză, șoferul a vrut să le dea polițiștilor 100 de euro și 200 de lei mită. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un șofer în vârstă de 19 ani, din Botoșani, a fost prins în flagrant în timp ce oferea mită poliţiştilor de la Rutieră. Tras pe dreapta pentru că depășise viteza legală, tânărul le-a oferit agenților 100 de euro și 200 de lei, ca să-l ierte de sancțiune. Momentul a fost filmat de aparatura tip bodycam a polițiștilor, scrie stiri.botosani.ro.

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, pe o stradă din municipiul Botoșani. Tânărul de 19 ani a fost tras pe dreapta de un echipaj de la Rutieră, după ce a depășit viteza legală în trafic.

Când i s-au cerut documentele și i s-a spus ce sancțiune urmează să primească, bărbatul a scos 100 de euro și 200 de lei din portofel și i-a întins spre polițiști. Nu s-a gândit, cel mai probabil, că gestul său, ilegal de altfel, va fi înregistrat de camera de tip bodycam a agenților de la Rutieră.

Pentru fapta sa, bărbatul este cercetat acum într-un dosar penal pentru dare de mită.

"Ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, cercetările fiind continuate, în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită", au precizat reprezentanții Direcţiei Generale Anticorupţie pentru sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri