Sari la conținut

Astăzi au loc alegeri la FRF. După condamnarea lui Gică Popescu, în cursă au mai rămas cinci candidați

Condamnarea lui Gică Popescu în Dosarul Transferurilor nu va amâna Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal. Chiar dacă se vorbea despre o încercare de a anula alegerile prin lipsa cvorumului de două treimi din delegaţi, acest lucru ar însemna doar o amânare de 24 de ore.

În plus, și candidaţii sunt convinşi că noul preşedinte va fi cunoscut înaintea meciului România - Argentina.

„În mod cert vom avea alegeri și nu cred că putem să asistăm la un asemenea derapaj. Nu cred că actualul sistem mai are timp să-și profileze un alt candidat”, a declarat unul dintre cei aflați în cursă, Răzvan Burleanu.

După părerea mea, se vor ține aceste alegeri. Și trebuie să fie un președinte care să înlăture orice suspiciune în următorii ani în fotbalul românesc”, a spus un alt candidat, Marcel Pușcaș.

Desfăşurarea conform statutului a Adunării Generale este confirmată de însuşi preşedintele Mircea Sandu.

„Nu se amână Adunarea Generală în nicio situație, pentru acest punct. Mai sunt cinci candidați, Adunarea Generală va decide”, a declarat actualul președinte al FRF.

Și eu credeam că se pot amâna, m-am consultat și eu cu 2-3 avocați care se pricep pe probleme de sport bine și mi-a spus că cine încearcă să facă chestia asta este abuz în serviciu”, a spus Dumitru Dragomir, fostul președinte LPF.

Mircea Sandu a venit, însă, cu o ipoteză nemaiauzită - indiferent cine va câştiga alegerile, mandatul acestuia nu va dura mai mult de o jumătate de an.

„Dacă va fi ales un nou președinte, așa cum este prevăzut în programul Adunării Generale, vă garantez că în 3-6 luni vor fi alegeri anticipate”, a spus Mircea Sandu.

El mai spune că, la alegerile care ar urma să aibă loc în toamnă, preşedinte va deveni un alt component al Generaţiei de Aur.

Ieri, la Digi24, Cătălin Tolontan a spus că este un moment delicat pentru Federația România de Fotbal.

„Informațiile noastre spun că actuala conducere încearcă să videze adunarea de mâine de cvorum, să-i facă absenți pe mulți dintre membri, și să se facă alegerile în perioada următoare. Altfel, varianta oficială nu mai există. Popescu va fi închis”, a spus Tolontan.