David Popovici a primit premiul pentru „Cel mai bun înotător din lume în 2022”, înaintea probelor de la CM din Japonia

Data actualizării: Data publicării:
popovici tine in maini un premiu, la cm din japonia
David Popovici a primit premiul pentru „Cel mai bun înotător din lume în 2022”, înaintea probelor de la CM din Japonia. Foto: Facebook

David Popovici a primit premiul pentru „Cel mai bun înotător din lume la masculin 2022”, la deschiderea Campionatului Mondial de Nataţie din Japonia.

David Popovici va începe evoluţia în Japonia la 24 iulie, în serii la 200 metri liber.

Începând din 26 iulie, el va evolua la 100 metri liber, potrivit News.ro.

David Popovici, văzut principalul favorit la cucerirea medaliei de aur

Înainte de începerea acestor evenimente, sportivul nostru, care a obținut rezultate remarcabile și la Campionatul Național de Natație de la Otopeni, este văzut de publicația spaniolă El Pais drept principalul favorit la câștigarea medaliei de aur atât la proba de 100 de metri liber, cât şi la cea de 200 de metri liber. De asemenea, același site îl cataloghează pe David Popovici drept „mândria unei țări”, după succesele înregistrate de înotătorul român în anii precedenți. 

„Popovici este cea mai populară personalitate din România, un simbol al succesului şi mândria unei ţări în transformare. Este de aşteptat ca acesta să câştige medalii de aur la 100 şi 200 de metri liber, la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka, şi chiar şi la Olimpiada de la Paris din 2024”, au scris jurnaliștii spanioli, potrivit digisport.ro.

Lotul României pentru Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka

La Fukoka vor mai fi prezenţi şi alţi sportivi români: Andrei Anghel (50 m spate), săritorii în apă de la mare înălţime Constantin Popovici, campionul european en titre, şi Cătălin Preda. Popovici va mai concura şi în proba de platformă 10 m. Amelie Enya Foerster (trambulina 1 m şi 3 m), Nicoleta Angelica Muscalu (platformă 10 m) şi Alexandru Avasiloae (trambulină 1 m şi 3 m) completează lotul tricolor.

David Popovici intră în concurs în seriile de la 200 m liber, prevăzute pe 24 iulie, semifinalele au loc tot pe 24 şi finala pe 25 iulie. Seriile la 100 m liber sunt pe 26 iulie, semifinalele în aceeaşi zi şi finala pe 27 iulie. La 50 m spate sunt prevăzute serii pe 29 iulie, semifinale în aceeaşi zi şi finala pe 20 iulie.

La sărituri de la mare înălţime (27 m), serii pe 25 iulie şi finala pe 27 iulie.

Avasiloae şi Foerster intră primii în concurs la trambulină 1 m, cu preliminariile de vineri 14 iulie.

La Mondialele de nataţie 2022 de la Budapesta, David Popovici a cucerit aurul la 100 şi 200 m spate, în timp ce Robert Glinţă, care s-a retras între timp, a obţinut un loc cinci la 50 m spate şi un loc opt la 100 m spate.

La Mondiale, România are un bilanţ de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz. Celelalte două medalii de aur au fost cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001).

La Fukuoka participă 2.393 de sportivi începând de la Afganistan până la Zimbabwe, iar premiile oferite de World Aquatics se ridică la 5,67 milioane dolari.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri