FORMULA 1. Hamilton va pleca din pole-position la Marele Premiu al Germaniei

Data publicării:
97085 97085 hamilton lewis nurburgring

Lewis Hamilton va pleca din pole-position în Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei, care se dispută la Nurburgring, circuitul „de casă” al echipei sale, Mercedes. Pilotul britanic a reuşit un tur de pistă perfect şi a oprit cronometrele la 1 minut, 29 de secunde şi 398 de miimi.

Tot din linia întâi va pleca şi campionul mondial Sebastian Vettel, care a înregistrat un timp cu o zecime de secundă mai slab decât rivalul său. În linia a doua se vor afla colegul de la Red Bull al lui Vettel, australianul Marc Webber, şi finlandezul Kimi Raikkonen de la Lotus. Al doilea lotus, pilotat de Romain Grosjean, va pleca din poziţia a cincea iar în aceeaşi linie va fi şi australianul Daniel Ricciardo, de la Toro Rosso.

Cele două maşini Ferrari vor pleca abia din linia a patra, însă echipa italiană a decis să nu forţeze poziţiile superioare şi a încălţat monoposturile cu pneurii de duritate medie, ceea ce le va da un avantaj în cursa propriu zisă.

Marele Premiu al Germaniei va fi în direct la Digi Sport 1, duminică, la ora 15, şi va fi precedat, o oră mai devreme, de emisiunea Grila de Start.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri