LIGA CAMPIONILOR. Bayern Munchen a cucerit trofeul, după ce a învins cu 2-1 pe Borussia Dortmund

Data publicării:
5722376-AFP Mediafax Foto-CHRISTOF STACHE


Actualizare min. 90+3. Meciul s-a încheiat. Bayern Munchen a câştigat cu scorul de 2-1 şi a cucerit pentru a 5-a oară preţiosul trofeu.

Actualizare min. 89. Bayern Munchen a revenit la conducere, prin golul marcat de olandezul Robben

Actualizare min. 68. Doar opt minute a durat bucuria bavarezilor, pentru că Borussia a egalat situaţia, prin Gundogan, din lovitură de la 11 metri.

Actualizare min.60. Bayern Munchen a deschis scorul pe Wembley prin Mandzukic, care a trimis balonul în plasă din apropiere, la o pasă excelentă a lui Robben.

Au jucat echipele:

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender (Şahin '90+1), Gündogan - Blaszczykowski (Schieber '90+1), Reus, Grosskreutz - Lewandowski. Antrenor: Jürgen Klopp

Bayern Munchen: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger - Robben, Müller, Ribéry (Luiz Gustavo '90+1) - Mandzukici (Gomez '90+4). Antrenor: Jupp Heynckes

Cartonaşe galbene: Grosskreutz '73 / Dante '29, Robery '73

Meciul a fost arbitrat de italianul Nicola Rizzoli, ajutat la două linii de compatrioţii săi Renato Faverani şi Andrea Stefani. Arbitru de rezervă a fost Damir Skomina, din Slovenia, iar asistenţi suplimentari Gianluca Rocchi şi Paolo Tagliavento.

La partidă au asistat 86.278 de spectatori.

______________________________________

Bavarezii au dominat autoritar competiția și au ajuns fără emoții până în finală, în timp ce Borussia a fost marea surpriză, după ce a reușit să treacă în fazele eliminatorii de Șahtior, Malaga și, mai ales, Real Madrid.

Borussia are o absență importantă, Jurgen Klopp antrenând o formulă de echipă fără cel mai important jucător, Mario Gotze. Mijlocașul lui Dortmund, care din sezonul viitor va evolua chiar pentru rivala Bayern, nu s-a putut recupera după accidentarea suferită cu Real Madrid, locul său între titulari urmând să fie luat de Grosskreutz.

De cealaltă parte, Jupp Heynckes nu se va putea baza pe Badstuber și Kroos, accidentați, însă din teren nu vor lipsi vedete precum Ribery, Muller, sau Mandzukic.

Cele două echipe s-au întâlnit de patru ori în acest sezon. Bayern s-a impus în Cupa Germaniei și în Supercupă, în timp ce duelurile din Bundesliga s-au încheiat la egalitate, 1-1.

Bayern, favorită la trofeu

Toate calculele o dau pe Bayern favorită, cifrele din această competiție fiind favorabile formației din Munchen. Totuși, Borussia a demonstrat, cel puțin în meciurile cu Real Madrid, din faza grupelor, iar apoi din semifinale, că se poate bate cu orice echipă, atunci când este în mare formă.

Meciul este unul special și pentru cei doi antrenori. Dacă Jurgen Klopp este în fața celui mai important meci al carierei, după cele două titluri din Bundesliga, Jupp Heynckes vrea să se retragă prin cucerirea celui mai important trofeu european.

Mircea Lucescu , despre supremaţia nemţilor

Eliminat chiar de finalista Borussia Dortmund în optimile de finală UEFA Champions League, Mircea Lucescu a analizat pentru Digi Sport argumentele fotbalistice care le-au adus nemţilor supremaţia în Europa.

Antrenorul lui Şahtior Doneţk se aşteaptă la un duel spectaculos în această seară între Borussia Dortmund şi Bayern Munchen. 

Va fi doar cea de-a patra finală care se dispută între două echipe din aceeaşi ţară, iar Lucescu este convins că fotbalul german nu a ajuns întâmplător să trimită două reprezentante în finala celei mai tari competiţii europene intercluburi.

Se reînnoieşte, se revigorează un fotbal care e la nivelul asta, care e bine organizat, care are un campionat puternic. Peste tot a scăzut numărul de spectatori, în Germania nu. În Germania stadioanele sunt arhipline. Al doilea lucru important e că au reuşit să atragă fotbalişti care altă dată erau doar în campionatul Italiei. Au mijloace financiare foarte ridicate. Era un moment când nemţii se duceau să joace în campionatul Italiei. Acum au venit italienii să joace în campionatul Germaniei. În plus, e un campionat fizic şi în momnetul de faţă, cu atâtea meciuri care se joacă, echipele care sunt mai bine pregătite fizic reuşesc să domine, nemţii domină şi prin asta”, a afirmat Mircea Lucescu.

Finala Champions League este transmisă de Digi Sport 1, de la ora 21:45.

Citiți și:

Germania, în alertă înainte de finala Ligii Campionilor de la Londra


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri