Lionel Messi este anchetat pentru evaziune fiscală. Fotbalistul neagă acuzațiile

Data publicării:
messi-mediafax

Actualizare: Echipa de comunicare a fotbalistului Lionel Messi a emis un comunicat prin intermediul contului oficial de Facebook al jucătorului argentinian. În comunicat se arată „surpriza” de a afla „din presă” despre presupusa fraudă fiscală comisă de starul echipei FC Barcelona.

„Am aflat din presă de acţiunile iniţiate de Fiscul spaniol. Am rămas surprinşi, întrucât noi nu am comis nicio infracţiune. Mereu ne-am onorat obligaţiile tributare, urmând sfaturile consilierilor noştri financiari, care se vor ocupa de clarificarea acestei situaţii”, se arată pe contul oficial al lui Leo Messi.


Nu mai puțin de patru milioane de euro este prejudiciul calculat de procurori, iar procesul a fost deschis de magistratul Raquel Amado în Gava, localitatea de reședință a jucătorului argentinian, scrie Digi Sport.

Procurorii spun că sumele de bani au trecut prin conturi din paradisuri fiscale ca Belize, Uruguay și Elveția, pentru a fenta sistemul de taxe din peninsula iberică.

Anual, Messi câștigă în jur de 19 milioane de euro din publicitate, doar Barcelona plătind aproximativ 15 milioane din sumă. În mod normal, conform codului penal, infracțiunea de care este suspectat Messi se pedepsește cu închisoare de la 2 la 6 ani, dar și cu o amendă usturătoare, al riscă să plătească aproximativ 24 de milioane de euro, asta deoarece justiția l-ar putea obliga să restituie de șase ori suma pentru care este incriminat.

Legislația Spaniei prevede că frauda cu o sumă mai mică de 125.000 de euro se sancționează doar cu amendă.

Lionel Messi are un salariu anual de aproximativ 8,5 milioane de euro şi o avere estimată la 90 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri