Michael Schumacher: Alonso și Raikkonen la Ferrari, un amestec exploziv

Data publicării:
131068 131068 michael Schumacher

Foto: digisport.ro 

„Ferrari cu Fernando şi Kimi, asta sună ca un amestec exploziv”, a spus Michael Schumacher.

Germanul a făcut această declaraţie la două zile după anunţul privind revenirea lui Raikkonen în sezonul viitor la Ferrari, unde finlandezul va fi colegul lui Alonso, care l-a înlocuit la sfârşitul anului 2009.

Multiplul campion a precizat că această combinaţie de piloţi va constitui o „concurenţă dură” pentru celelalte echipe, potrivit Digi Sport.

Finlandezul va forma, împreună cu Alonso (32 de ani), o pereche experimentată, care a câştigat 52 de GP-uri de Formula 1 (Alonso 32 şi Raikkonen 20) şi trei titluri mondiae (Alonso două şi Raikkonen unul).

Este o situaţie inedită pentru Ferrari, echipă la care în mod tradiţional a existat un pilot numărul 1 şi un pilot numărul 2.

În urmă cu două zile Ferrari a anunţat numele noului pilot al scuderiei pentru sezonul 2014 în condițiile în care Felipe Massa a anunțat pe Twitter că anul viitor va schimba gruparea.

Kimi a mai pilotat pentru Ferrari între 2007 şi 2009 şi a adus italienilor ultimul titlu mondial.

Neoficial, salariul nordicului va fi de 20 de milioane de euro pe an. Raikkonen este primul pilot din ultimii 20 care a reușit o astfel de revenire spectaculoasă la Ferrari - în 1993, austriacul Gerhard Berger a făcut o mutare asemănătoare, dupa ce în 1989 semnase cu McLaren. În prezent, Kimi, pilot Lotus F1, se află pe locul 4 în clasamentul general, cu 134 de puncte. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri