Sari la conținut

Proiect de 600 milioane de euro pentru modernizarea stadionului Camp Nou

 

Conform documentului furnizat de club, capacitatea arenei catalane va fi majorată la 105.000 locuri faţă de 99.000 cât are în acest moment, cu montarea unui acoperiş pe structura actuală.

De asemenea, împrejurimile stadionului vor fi remodelate şi 'mini Estadi', micul stadion anexă de la Camp Nou, care găzduieşte meciurile echipei de rezerve, va fi demolat în favoarea unui palat al sporturilor de 10.000 până la 12.000 de locuri destinat echipei de baschet, una din cele mai bune din Europa.

„Avem şansa de a deţine în centrul oraşului 20 de hectare de teren pe care avem multe instalaţii sportive şi dorim să le îmbunătăţim”, a explicat preşedintele clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, potrivit digisport.ro.

Pentru a finanţa acest proiect, Barcelona mizează pe fonduri proprii (200 milioane euro), pe un credit bancar (200 milioane euro) şi pe adăugarea numelui unui viitor partener viitoarei arene.

„Ideea noastră este ca stadionul Camp Nou să aibă 'un nume de familie'. Este o modalitate de a contribui la finanţarea proiectului”, a adăugat Josep Bartomeu.

Aproximativ 164.000 de 'socios' sunt rugaţi să voteze pe 5 aprilie în cadrul unui referendum privind această remodelare, ce s-ar putea desfăşura în perioada 2017-2021 fără a interfera cu desfăşurarea competiţiilor.