Sari la conținut

Simona Halep joacă în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros

 

„Este o jucătoare foarte bună, a intrat în top 10 şi va deveni din ce în ce mai puternică. Este dificil să joci împotriva ei pentru că practică un tenis foarte bun.

Va fi alt meci, nu contează cine a câştigat data trecută. Va fi o înfruntare extraordinară într-un sfert de finală dintr-un Grand Slam. Sunt nerăbdătoare să joc împotriva ei, deşi va fi greu”, a declarat Svetlana Kuzneţova. Partida, prima a zilei, va avea loc de la ora 15.00 pe terenul secund, Arena Suzanne Lenglen. La aceeaşi oră se va disputa şi meciul dintre italianca Sara Errani (locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10) şi sportiva germană Andrea Petkovic (locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28), programat pe terenul principal, Philippe Chatrier. Învingătoarele din aceste partide se vor lupta pentru un loc în finala de sâmbătă.

Halep s-a calificat, luni, în premieră, în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam la Roland Garros, după ce a trecut de Sloane Stephens, scor 6-4, 6-3.

Kuzneţova, care va împlini 29 de ani la 27 iunie, a câştigat în 2009 turneul de la Roland Garros, iar în 2004 US Open.

Simona Halep şi Svetlana Kuzneţova (locul 28 WTA) s-au întâlnit de patru ori până în prezent, împărţindu-şi victoriile. În 2011, la Miami, în turul I, Kuzneţova a câştigat cu 6-0, 6-4.

În acelaşi an, la Toronto, tot în turul I, Halep a câştigat cu 4-6, 6-4, 6-3, la fel ca la Roma, în prima manşă, când scorul a fost 6-1, 6-1, pentru sportiva din Constanţa.

Ultima partidă, disputată în turul doi la Stuttgart, în luna aprilie, a revenit sportivei din Rusia, cu scorul de 7-5, 7-6 (4).