Simona Halep s-a calificat în sferturi la Stuttgart după un meci foarte dificil cu Garbine Muguruza

Data publicării:
halep concentrata digisport 1

FOTO: digisport.ro

Meciul a durat o oră și 50 de minute și a fost extrem de disputat. 

Simona Halep a avut parte de o confruntare dificilă în optimile de finală ale turneului de la Stuttgart. Garbine Muguruza, jucătoare care câştigase precedentele două întâlniri, s-a impus în primul set cu 6-3. Halep a câştigat cu 6-1 cel de-al doilea set şi a împins meciul în decisiv. Jucătoarea din Spania a reuşit primul break al setului şi a condus cu 2-0, însă Halep a întors soarta confruntării.  

Citiți și:

Cristian Tudor Popescu: Un meci tactic excepțional făcut de Simona Halep

Alte detalii și secvențe video, aici.

Cele două jucătoare s-au întâlnit, miercuri, a treia oară în ultimele şapte lui, precedentele două partide intrând în palmaresul sportivei spaniole de 21 de ani.

În septembrie 2014, în turul secund al turneului de la Wuhan, în prima lor partidă, Muguruza a câştigat cu scorul 2-6, 6-2, 6-3, iar în februarie, la Galaţi, în Fed Cup, cu scorul de 6-4, 6-3. Aceste partide au avut loc pe suprafeţe rapide, în timp ce turneul din Germania este pe zgură.

Calificarea în sferturi este recompensată la Stuttgart cu un cec în valoare de 15.375 de euro şi cu o sută de puncte WTA.

În faza următoare, Halep va juca împotriva învingătoarei dintre Zarina Dias din Kazahstan, poziţia a 32-a în ierarhia mondială, şi italianca Sara Errani, locul 15 WTA. Zarina Dias a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-0, 6-0, pe germana Sabine Lisicki, locul 19 WTA, în timp ce Errani a eliminat-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 7 şi locul 9 WTA, cu scorul de 7-6 (8), 6-4.

Partida din sferturi se va disputa joi, după ora 15:00. Meciurile turneului de la Stuttgart sunt transmise de Digi Sport 3.

Anul trecut, Halep a ajuns până în turul doi la Stuttgart, fiind eliminată de sportiva rusă Svetlana Kuznetsova, scor 5-7, 6-7.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri