UEFA a aprobat: câştigătoarea Europa League va evolua în Liga Campionilor

Data publicării:
307-uefa champions league6

Ideea vine în întâmpinarea echipelor care caută gloria europeană, dar este și un răspuns la corul contestatarilor, care acuzau faptul că Europa League nu este o competiție interesantă pentru formațiile mari. Deși sunt oferite premii importante în bani, Europa League nu a reușit încă să rivalizeze Champions League.

5 milioane de euro încasează o câștigătoare de Europa League

Potrivit Digi Sport, de acum înainte, orice club poate visa la milioanele din UCL în urma unei campanii reușite în Europa League. Tottenham a jucat tot sezonul de Europa League cu rezervele, dar a ratat în ultima etapă calificarea în Champions League, semn că o finală jucată la Amsterdam ar fi ajutat enorm echipa lui Andre Villas-Boas.

Model inspirat din baschet

UEFA a copiat modelul din baschet, unde câştigătoarea Eurocup evoluează în sezonul următor al Euroligii.

Desigur, inițiativa lui Platini va fi pe placul echipelor mai mici, care nu se pot lupta de obicei pentru un loc de Champions League în întrecerea internă. În Anglia, Spania, Italia sau Germania, primele trei poziții sunt asigurate aproape întotdeauna de aceleași echipe puternice, lăsând celelalte formații să se lupte pentru participarea în Europa League.

Echipele care se impun în Europa League ar fi fi ajutate de noile prevederi: de exemplu, de fiecare dată când a câștigat trofeul, Atletico Madrid nu obținuse calificarea în Champions League. FC Porto (2011) și Chelsea (2013) reprezintă excepțiile, ele reușind sezoane de succes pe plan intern în anul triumfului continental.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri