Vasile Ianul, fostul preşedinte al Dinamo Bucureşti, a murit

Data publicării:
vasile 20ianul 206783 20mediafax 20foto 20mediafax 20foto-55829

Vasile Ianul, în vârstă de 68 de ani, a fost tratat în ultimele săptămâni în două spitale ieşene.

Fostul preşedinte al clubului Dinamo Bucureşti şi al clubului Politehnica Iaşi, Vasile Ianul a fost internat în stare critică, săptămâna trecută,la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, fiind suspectat că ar avea gripă AH1N1.

Vasile Ianul a jucat între anii 1966 şi 1974 la Politehnica Iaşi, iar în perioada 1981-1985 a fost preşedinte al clubului de fotbal din municipiu. Ulterior, timp de nouă ani, el a condus gruparea Dinamo Bucureşti.

Vasile Simionaş: Vasile Ianul a fost un lider în adevăratul sens al cuvântului

„Am fost coleg cu Vasile Ianul, la Politehnica Iaşi, timp de şase ani, în perioada 1969-1975. Când am venit eu la Iaşi, el juca deja aici. A fost un adevărat lider al vestiarului. A fost căpitanul echipei, cu multe selecţii în echipa naţională de tineret şi în echipa naţională. În 1982, când am reuşit în promovarea în Divizia A, el era preşedintele clubului, după care a plecat la Dinamo. Era un om deosebit. Erau vremuri grele din punct de vedere fiannciar şi, vă daţi seama, că nu putea ajunge preşedinte de club oricine, mai ales la Dinamo. A fost avocat, un tip extrem de inteligent, care reuşea să găsească rezolvare la orice problemă”, a spus Vasile Simionaş, pentru MEDIAFAX.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri