Selecţionerul sud-coreean le-a schimbat numerele de pe tricou jucătorilor: Occidentalii îi deosebesc greu pe asiatici

Data publicării:
Sweden v Korea Republic: Group F - 2018 FIFA World Cup Russia
Foto: Guliver/Getty Images

Selecţionerul Shin Tae-yong a declarat că le-a schimbat intenţionat numerele de pe tricouri jucătorilor naţionalei Coreei de Sud la antrenamente şi la meciuri amicale, pentru a-i pune în încurcătură pe adversarii europeni, informează lefigaro.fr, citat de News.ro. 

Sweden v Korea Republic: Group F - 2018 FIFA World Cup Russia
Foto: Guliver/Getty Images

"Am făcut asta pentru că le este dificil occidentalilor să-i deosebească pe asiatici", a explicat el.

Şi are dreptate. Celebrul fost comentator francez Thierry Roland a făcut următoarea afirmaţie în timpul unui meci Coreea de Sud - Franţa: "Nimic nu seamănă mai mult cu un coreean decât un alt coreean".

Decizia lui Shin Tae-yong pare a fi fost justificată, pentru că omologul său suedez, Lasse Jacobsson, a fost văzut spionându-i pe sud-coreeni. El a închiriat o casă în apropiere de Salzburg, unde Coreea de Sud s-a pregătit înainte de Cupa Mondială.

"Nu cred că este ceva grav", a declarat Jacobsson, când a fost întrebat pe această temă, adăugând că este legitim ca toate echipele să dorească să-şi cunoască mai bine adversarele.

Acuzaţiile de spionaj au circulat şi în sens invers, sud-coreenii fiind bănuiţi că i-au urmărit pe suedezi înaintea CM.

Suedia şi Coreea de Sud vor juca luni, de la ora 15.00, la Niznîi Novgorod, în Grupa E a turneului final al Cupei Mondiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri