Norvegia - România, 2-2, în preliminariile EURO 2020. Tricolorii au egalat în minutul 92

Data actualizării: Data publicării:
Tricolorii au efectuat antrenamentul oficial pe stadionul Ullevaal din Oslo. Foto: FRF
Tricolorii au efectuat antrenamentul oficial pe stadionul Ullevaal din Oslo. Foto: FRF

România a terminat la egalitate, scor 2-2 (0-0), meciul disputat, vineri, la Oslo, cu Norvegia, în etapa a treia a Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2020. România rămâne astfel cu şanse de a se califica la Euro 2020. Keşeru a fost omul care a adus punctul tricolorilor, cu o dublă. Pentru băieţii lui Contra urmează luni deplasarea în Malta.

Au marcat: Elyounoussi '56, Odegaard '70 / Keşeru '76, '90+2.

România a salvat un punct la Oslo, după dubla lui Keşeru - ultimul gol a venit în prelungiri. Norvegienii s-au bucurat încă din minutul 9, dar reuşita a fost anulată pe motiv de offside. Tot gazdele au rămas în atac, iar Tătăruşanu a făcut minuni în faţa lui King.

Keşeru a dat primele semne de viaţă în tabăra României, dar la faza imediat următoare Norvegia a deschis scorul - Anton a ratat respingerea, iar din devierea lui Dragoş Grigore, Elyounoussi a făcut 1-0.

Keşeru n-a avut acelaşi noroc la o deviere în apărarea gazdelor, care au lovit iar pe contraatac - King l-a ridiculizat pe Dragoş Grigore şi i-a pasat decisiv lui Odegaard.

România a revenit în joc cu un sfert de oră înainte de final - Dragoş Grigore a recentrat după un corner şi Keşeru a marcat din pozitie regulamentara. Ţucudean era în offisde.

În prelungiri, mingea a ajuns cu noroc la Keşeru - atacantul a marcat pentru a cincea oară şi e golgheterul preliminariilor.

După 2-2 în Norvegia, tricolorii au rămas pe locul 3 în grupă.

Citiți și:  Cosmin Contra: Am obținut un egal norocos cu Norvegia, dar ne poate aduce calificarea

În celelalte două meciuri din Grupa F s-au înregistrat următoarele rezultate:

Insulele Feroe - Spania, scor 1-4

Suedia - Malta, scor 3-0.

Clasamentul grupei

1. Spania - 9 puncte

2. Suedia - 7 puncte

3. România - 4 puncte

4. Malta - 3 puncte

5. Norvegia - 2 puncte

6. Insulele Feroe - 0.

La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară.

Următorul meci al României va fi, luni, de la ora 21.45, în deplasare, cu Malta.

Alte rezultate din preliminariile Euro-2020

Reprezentativa Ucrainei a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, selecţionata Serbiei, în etapa a treia a grupei B de calificare la Euro-2020. Golurile au fost marcate de Ţigankov '26, '28, Konoplianka '46, '75 şi Iaremciuk '59.

Tot în grupa B, Lituania şi Luxemburg au încheiat la egalitate, scor 1-1.

În grupa A, Cehia a învins Bulgaria, scor 2-1, iar Muntenegru şi Kosovo au remizat, scor 1-1.

Georgia a trecut de Gibraltar, scor 3-0, în grupa D, în care Danemarca şi Irlanda au încheiat la egalitate, scor 1-1.

În grupa G, Austria a învins Slovenia, scor 1-0, Polonia a trecut de Macedonia de Nord, scor 1-0, iar Israel a învins Letonia, scor 3-0.


ACTUALIZARE. Tricolorii egalează în minutul 92!  Keșeru reușește dubla.

ACTUALIZARE. România reduce din handicap în minutul 76. Maxim execută un corner, Grigore recentrează până la Keșeru, care trimite în poartă. Este 2-1 pentru Norvegia.

ACTUALIZARE. Minutul 70, Norvegia-România: 2-0. King îi strecoară mingea printre picioare lui Grogore și îi pasează lui Odegaard, care nu mai poate fi prins din urmă, scapă spre poartă și îl învinge pe Tătărușanu.

ACTUALIZARE. Ocazie uriașă pentru România, ratată în minutul 64 de Keșeru.

ACTUALIZARE. Ianis Hagi și George Țucudean intră în locul lui Grozav și Pușcaș din minutul 60.

ACTUALIZARE. Norvegia deschide scorul în minutul 56. Este 1-0 pentru nordici în partida cu România. Anton pierde o minge, Odegaard șutează, balonul e deviat de Grigore și se scurge în poarta lui Tătărușanu.

ACTUALIZARE. E 0-0 la pauză. Meci bun pentru portarul Tătărușanu.

ACTUALIZARE. Meciul a început, iar România a avut lovitura de start.

URMĂRIȚI LIVE TEXT AICI.

ACTUALIZARE. ECHIPELE de start: 

Norvegia: Grytebust - Elabdellaoui, Nordtveit, Ajer, Aleesami - Odegaard, Selnaes, Berge, Henriksen - T. Elyounoussi, King

România: Tătărușanu - Chipciu, Săpunaru, Grigore, Toșca - Anton, Stanciu - Deac, Keșeru, Grozav - Pușcaș


Reprezentativa României întâlnește vineri, 7 iunie, de la ora 21:45, la Oslo, echipa națională a Norvegiei în al treilea joc din preliminariile Campionatului European 2020, turneu final la care Bucureștiul găzduiește patru partide.

Rezultatele obținute de tricolori până acum sunt o înfrângere, în fața Suediei cu scorul 1-2, și o victorie cu Insulele Feroe, scor 4-1. Norvegia, în schimb, a pierdut cu Spania, scor 1-2, iar cu Suedia a remizat, scor 3-3.

„În general, nu mă tem de nicio echipă sau de un anumit jucător. În fiecare echipă, sunt jucători care te pot pune în dificultate. În echipa Norvegiei, sunt jucători dezechilibranţi, precum Odegaard, King, Elyounoussi, Johnsen... Dar forţa Norvegiei stă în echipă. E o formaţie cu jucători tineri, care joacă foarte bine pe contraatac. Jocul Norvegiei s-a schimbat în bine de când a venit Lars Lagerbäck şi a adus un plus de experienţă, un plus în jocul echipei. Au câştigat şi grupa din Liga Naţiunilor. Norvegia şi Suedia au în general cam acelaşi stil de joc, sunt echipe trase la indigo, dar în echipa Norvegiei sunt jucători cu o viteză în plus pe faza la atac, mai ales extremele, plus King (n.r. Joshua King, de la Bournemuouth). Sper ca greşelile făcute în prima repriză a meciului cu Suedia să nu se mai repete. Ca nivel de atitudine şi implicare, nu am ce să le reproşez jucătorilor de când am venit aici”, a declarat Cosmin Contra, în conferinţa de presă ţinută la Oslo, înaintea partidei cu Norvegia.

Echipa României pentru meciul cu Norvegia

Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes, 59/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0), Ionuț Radu (Genoa, 0/0)

Fundași: Romario Benzar (FCSB, 15/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 34/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 35/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Iulian Cristea (FCSB, 0/0), Alin Toșca (PAOK, 15/0), Nicușor Bancu (U Craiova 1948 CS, 9/0)

Mijlocași: Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 42/5), Dorin Rotariu (Astana, 9/1), Ciprian Deac (CFR Cluj, 19/4), Dennis Man (FCSB, 3/0), Tudor Băluță (FC Viitorul, 4/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 16/1), Paul Anton (Krylia Sovetov, 8/0), Dan Nistor (Dinamo, 1/0), Alexandru Maxim (Mainz, 34/3), Gheorghe Grozav (Kisvárda FC, 27/5), Nicolae Stanciu (Al-Ahli, 30/10), Ianis Hagi (FC Viitorul, 3/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 31/10), George Țucudean (CFR Cluj, 9/3), George Pușcaș (Palermo, 6/2)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri