Poveștile celor doi „tricolori” care au marcat în victoria României cu Israel: Parcursul lui Pușcaș și Hagi în fotbal

Data actualizării: Data publicării:
ianis hagi si george puscas se bucura
Golurile lui Ianis Hagi și George Pușcaș au dus Naționala la un nou turneu final.

Golurile lui Ianis Hagi și George Pușcaș au dus Naționala la un nou turneu final. După opt ani, România va fi prezentă la un Campionat European grație evoluției unor jucători care au arătat că nimic nu este imposibil încă de când evoluau pentru echipele naționale de tineret. Hagi și Pușcaș sunt exponenții unei generații de jucători care ne-au readus în prim-planul fotbalului european.

Ianis Hagi

Cu dragostea față de fotbal insuflată de tatăl său, Ianis Hagi calcă deja pe urmele marelui atacant român. De altfel, golul decisiv înscris cu Israelul a amintit de reușita de acum exact trei decenii a lui Gheorghe Hagi, din meciul cu Țara Galilor. Atunci, România a învins tot cu 2-1 în deplasare și s-a calificat la Campionatul Mondial din 1994.

Ianis Hagi a debutat în fotbalul mare în 2014, când a jucat primul său meci în Liga I la Viitorul Constanța. După doar doi ani, tânărul Hagi a făcut pasul spre campionatul Italiei și a semnat cu Fiorentina. A revenit la Viitorul după un an și jumătate, iar apoi a fost din nou transferat în străinătate mai întâi la Genk, iar apoi la Rangers, în Scoția.

În prezent, joacă în Spania, la Deportivo Alaves, și a devenit un jucător de bază al naționalei României, pentru care a debutat în 2018. În 26 de selecții, a încris trei goluri, ultimul decisiv în calificarea la Euro 2024.

George Pușcaș

Marcatorului primului gol din meciul cu Israel, George Pușcaș, a început fotbalul la Oradea, iar la doar 17 ani a ajuns la Internazionale Milano. Mai întâi sub formă de împrumut, după care a fost cumpărat de clubul intalian. Se întâmpla în 2013.

Atacantul român nu a evoluat însă în foarte multe meciuri pentru echipa din Milano, iar ulterior a fost împrumutat la mai multe cluburi din liga a doua italiană.

În 2019, George Pușcaș a fost transferat la clubul englez Reading. La mutarea sa în Anglia a contribuit și parcursul său excelent de la Europeanul Under 21.

La fel ca și Pușcaș, Ianis Hagi, dar și alți jucători din actuala Națională, au făcut parte din formația care a fost aproape de finala competiției.

George Pușcaș a debutat în Națională într-un meci oficial în 2018, iar în 39 de meciuri a încris 11 goluri.

Dan Filoti, jurnalist Digi Sport: S-au făcut bărbați puștii de atunci și au produs o mare bucurie. Poate fi un moment de restart pentru fotbalul românesc.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri