Scandal în jurul tricourilor naționalei germane de fotbal din cauza asemănării cifrei 4 cu un simbol nazist

Data publicării:
tricou
Naționala de fotbal a Germaniei schimbă forma cifrei 4 de pe tricouri după ce criticii au acuzat că seamănă foarte mult cu simboluri folosite de naziști. Foto: Adidas

Naționala de fotbal a Germaniei schimbă forma cifrei 4 de pe tricouri după ce criticii au acuzat că seamănă foarte mult cu simboluri folosite de naziști.

Asociația Germană de Fotbal (DFB) a făcut anunțul luni, după ce utilizatorii rețelelor de socializare au început să folosească un serviciu de personalizare online pentru a crea tricouri purtând numărul „44” – și subliniind asemănarea cu sigla Schutzstaffel, sau SS, scrie CNN.

Într-o declarație postată pe X, DFB a declarat că a trimis anterior numerele de la 1 la 26 către UEFA pentru aprobare și că „niciuna dintre părțile implicate nu a văzut vreo asemănare cu simbolul nazist în procesul de creare a tricoului. Asociația a spus că ia problema „foarte în serios” și dezvoltă „un design alternativ”.

Deși 44 nu este folosit în prezent de echipele germane masculine sau feminine, furnizorul oficial de uniforme Adidas a permis clienților să personalizeze tricourile cu un număr, de la 00 la 99, și un nume de până la 10 litere. Imaginile rezultate generate de magazinul online Adidas au fost apoi distribuite pe scară largă online.

Potrivit Reuters, purtătorul de cuvânt al Adidas, Oliver Bruggen, a declarat că gigantul de îmbrăcăminte sportivă va „bloca numărul 44 cât mai repede posibil”, adăugând: „Ne opunem xenofobiei, antisemitismului, violenței și urii sub orice formă. ”

De marți, opțiunea de a personaliza tricourile echipei germane a fost eliminată de pe site-urile Adidas.

DFB a făcut publice noile uniforme ale Germaniei, care vor fi purtate atât de echipele masculine, cât și de cele feminine, la sfârșitul lunii martie. Echipa masculină a debutat cu tricourile în timpul unui meci împotriva Franței și urmează să fie purtate la Campionatul European UEFA 2024, care va fi găzduit de Germania în această vară.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri