Larisa Iordache, la revenirea în țară: Am ținut cu Cătălina!

Data actualizării: Data publicării:
larisa digisport

Gimnasta Larisa Iordache a declarat, joi, la revenirea în țară de la Rio, că a ţinut cu Cătălina Ponor în finala de la bârnă şi că regretă că s-a speculat că i-ar fi trimis un mesaj de încurajare doar sportivei americane Simone Biles, nu şi coechipierei sale.

Larisa Iordache şi antrenorul Cristian Moldovan au revenit în ţară după JO de la Rio, unde gimnasta a fost rezervă, pentru că România a avut dreptul să înscrie o singură gimnastă. A fost aleasă Cătălina Ponor, care s-a calificat doar în finala de la bârnă şi a ocupat locul 7, precizează News.ro.  

Zilele trecute s-a vorbit mult în România şi, nu numai, despre faptul că Larisa Iordache i-ar fi trimis înaintea finalei un mesaj de încurajare doar gimnastei americane Simone Biles, nu şi Cătălinei Ponor.

Iordache a precizat că i-a scris şi Cătălinei Ponor, chiar înaintea finalei de la bârnă, din 15 august, după ce cu o zi îi trimisese un mesaj similar şi lui Simone Biles.

Nu ştiu ce a fost cu ea sau ce s-a întâmplat cu ea, pentru ca n-am fost acolo, în arenă. Am sperat, bineînţeles, am ţinut cu ea, nu cum se spune aici, la noi în ţară, şi îmi pare tare rău că s-a ajuns la concluzia asta. Eu am fost alături de ea şi de România. E ţara mea şi o susţin, indiferent de sport sau de orice atlet care este în arena de concurs. Pe Twitter, pe 14 august, i-am transmis lui Simone (Biles – n.r.) un mesaj, pentru că şi ea a vorbit foarte frumos despre mine în presa din America şi mi s-a părut foarte drăguţ din partea ei şi foarte normal din partea mea să îi mulţumesc şi, de asemenea, să o apreciez pentru ceea ce face, ea este cine este acum. Pe 15 august, înainte de finala de la bârnă, i-am transmis Cătălinei şi mesaj personal, şi pe reţeaua de socializare pe care o am eu. Probabil că lumea a încurcat datele, dar nu am vrut nicio secundă să o ia, aşa cum s-a luat”, a declarat Larisa Iordache pentru DigiSport.

Gimnasta a mai spus că speră să se calmeze spiritele.

Sper să se calmeze spiritele, să se lămurească toţi din acest punct de vedere, pentru că este un pic bulversant cu toate mesajele pe care le primesc şi eu, şi ea, am auzit, şi nu cred că ne face bine. Sper că acum este bine şi că și-a revenit dupa ce s-a întâmplat. Are forţă şi e puternică, aşa cum a fost dintotdeauna”, a mai spus Iordache.

Totuşi, antrenorul lotului de gimnastică, Lucian Sandu, a admis că tensiunea de la lot este vizibilă, fiind vehement atunci când a anunţat că relaţia dintre cele două gimnaste nu va mai fi niciodată una bună.

Într-un interviu acordat News.ro, în 16 august, antrenorul lotului feminin, Lucian Sandu, a vorbit despre tensiunile existente la Rio, după ce Cătălina Ponor a fost „atacată” de fanii Larisei Iordache pe reţelele de socializare sau prin mesaje private, iar lui i-au cerut demisia sau să o înlocuiască pe Cătălina din concurs cu Larisa.

„Am auzit că i-a trimis (Iordache – n.r.) lui Biles, au fost şi oameni revoltaţi că nu au văzut şi pentru Cătălina aceleaşi încurajări. Sincer, nu ştiu dacă i-a scris şi Cătălinei, mie mi-a scris un mesaj simplu: baftă. Mi se pare puţin înaintea unei asemenea finale importante, după atâţia ani de când lucrăm împreună şi pentru relaţia pe care am avut-o, şi spun am avut-o, pentru că e clar că nu va mai fi la fel. E trist şi îmi pare rău că în spatele Larisei sunt oameni care au sfătuit-o prost. Nu ştiu din ce anturaj sunt, poate şi din lumea gimnasticii, dar asta e realitatea. În gimnastica feminină românească nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Sigur că e o tensiune, dacă eram cu echipa aici, la Rio, alta era situaţia, indiferent de rezultate”, spunea Lucian Sandu.

Cătălina Ponor, aflată la a treia finală olimpică la bârnă a ocupat, luni, doar locul 7 (nota 14,000). Medalia de aur a fost câştigată de Sanne Wevers (Olanda, 15,466), urmată pe podium de gimnastele americane Lauren Hernandez (15,433) şi Simone Biles (14,733).

După finala de luni seară, Ponor a spus că a primit „gânduri şi unde negative” pe care a greşit că le-a luat în seamă şi că există persoane în ţară care nu au dorit ca ea să fie la Rio.

Ulterior, marţi, Cătălina Ponor a scris într-un mesaj că şi-a dorit prea mult o mare performanţă la JO de la Rio, iar după ce a ocupat doar locul 7 în finală la bârnă i s-a „rupt sufletul” şi a plâns toată noaptea, adăugând, dar fără a da nume sau alte detalii, că a fost făcută „babă, urâtă şi fiţoasă”.

Gimnasta în vârstă de 28 de ani a fost aleasă de FR Gimnastică să reprezinte România la Jo de la Rio, în timp ce Larisa Iordache a făcut deplasarea în calitate de rezervă, pierzând locul pentru Olimpiadă după mai multe probleme de sănătate în acest an. România a avut dreptul să înscrie o singură gimnastă în competiţia individuală după ce echipa a ratat calificarea la JO.

La JO din 2004, Cătălina Ponor a câştigat medalia de aur la bârnă, ea având alte patru medalii olimpice în palmares: aur, la sol şi cu echipa (2004), argint la sol (2012) şi bronz cu echipa (2012).

La JO de la Rio, gimnastica feminină românească a bifat o premieră negativă, fiind pentru prima dată în ultimii 40 de ani când nu obţine o medalie olimpică.

Ultimele medalii olimpice tricolore au fost cucerite în 2012, când echipa feminină a obţinut bronzul, Cătălina Ponor a fost vicecampioană olimpică la sol, iar Sandra Izbaşa campioană olimpică la sărituri.

Citiți și:

Camelia Potec, despre Cătălina Ponor: Nu a fost benefică decizia ei de a rămâne online și de a citi toate mesajele negative

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri