Mai mulți luptători de sumo care mergeau la un concurs i-au speriat pe angajații Japan Airlines și au cerut un avion în plus pentru ei

Data actualizării: Data publicării:
luptatori de sumo in cerc
Japan Airlines a apelat la măsura neobișnuită de a transfera câțiva luptători de sumo într-un zbor special, pentru că s-a temut că două aeronave destinate inițial să-i transporte nu vor putea să transporte și cantitatea suficientă de combustibil FOTO: Getty Images

Cea mai importantă companie aeriană din Japonia a fost obligată să efectueze un zbor suplimentar după ce a ajuns la concluzia că două dintre aeronavele sale riscau să depășească limitele de greutate. De vină pentru această situație nu a fost excesul de bagaje, așa cum se mai întâmplă uneori, ci lista de pasageri care includea unii dintre cei mai grei bărbați din țară.

Japan Airlines a apelat la măsura neobișnuită de a transfera câțiva luptători de sumo într-un zbor special, în cursul săptămânii trecute, pentru că s-a temut că două aeronave destinate inițial să-i transporte nu vor putea să transporte și cantitatea suficientă de combustibil, din cauza restricțiilor de greutate, potrivit The Guardian.

Luptătorii de sumo urmau să ia două zboruri cu aeronave Boeing 737-800 din Tokyo și Osaka, cu destinația Amami Oshima, o insulă din sud, unde urmau să participe la un concurs.

Îngrijorarea cu privire la capacitatea de alimentare cu combustibil a apărut atunci când angajații companiei au aflat că listele de pasageri de la cele două zboruri, ambele programate pentru ziua de joi, includeau mai mulți luptători de sumo, despre care ei au estimat că ar cântări în medie 120 de kg, cu mult peste media de 70 de kg luată în calcul de obicei.

Cum aeroportul din Amami este unui mic, pe care operează doar aeronave de dimensiuni mici sau medii, compania nu a putut să înlocuiască una din aeronave cu alta mai mare și a apelat la un zbor suplimentar pentru 27 de luptători, iar 14 dintre ei au fost nevoiți să se deplaseze de la Osaka până la Tokyo pentru a se putea îmbarca.

„Este extrem de neobișnuit pentru noi să operam zboruri speciale din cauza restricțiilor de greutate”, a declarat un purtător de cuvânt al JAL pentru ziarul regional Minami-Nippon Shimbun.

După situația înregistrată joi, compania a fost pregătită pentru ziua de duminică, la finalul competiției, programând zboruri suplimentare.

Nu este prima dată când situațiile complicate legate transportul luptătorilor de sumo devin subiect de știri. În 2014, o fotografie cu luptători înghesuiți într-un avion mic a devenit virală.

Nu există o cerință de greutate minimă pentru un luptător de sumo, însă acest sport foarte vechi în Japonia este dominat de bărbați corpolenți. Ōrora, un luptător care s-a retras în 2018, este cel mai greu din toate timpurile, cântărind 292,6 kg.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri