Bianca Andreescu s-a calificat în sferturile de finală de la Beijing și o depășește pe Halep în clasamentul WTA

Data actualizării: Data publicării:
2019 China Open - Day 5
Foto: GettyImages

Bianca Andreescu (6 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Premier Mandatory din Beijing (China), joi, după ce a trecut de americanca Jennifer Brady (66 WTA), scor 6-1, 6-3. Sportiva de 19 ani a ajuns la 17 victorii consecutive în circuit, potrivit Mediafax.

Jucătoarea din Canada a trecut fără mari dificultăți de Brady, adjudecându-și primul set după ce a cedat doar un game, în aproximativ 33 de minute. Primele mingi de break ale lui Andreescu în actul secund au apărut la scorul de 4-3, fiind fructificate. Partida s-a încheiat după o oră și șapte minute.

În urma acestui nou triumf, Bianca Andreescu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului din Beijing, unde va evolua împotriva fostului lider mondial, Naomi Osaka (4 WTA).

De asemenea, după meciului cu Brady, Bianca Andreescu a ajuns la 17 victorii consecutive, WTA considerând că meciul cu Sofia Kenin, din turul secund de la Roland Garros, când sportiva din Canada nu s-a prezentat, nu poate fi luat în calcul ca înfrângere. În precedentele două luni, Andreescu a câștigat turneele de la Toronto și US Open, ajungând la cea mai bună clasare din carieră, locul 5 WTA.

Andreescu o va depăși pe Halep în clasamentul WTA

Simona Halep va fi din nou depăşită de Bianca Andreescu în clasamentul WTA. Canadianca de origine română a depăşit-o pe Halep în ierarhia WTA Live după ce a învins-o pe Brady. Bianca Andreescu este pe 4 în clasamentul WTA Live, iar Simona Halep pe 5, scrie digisport.ro.

După jocul dintre Andreescu și Brady, tabloul sferturilor de finală de la Beijing este complet:

Ashleigh Barty (1 WTA) - Petra Kvitova (7 WTA)
Elina Svitolina (3 WTA) - Kiki Bertens (8 WTA)
Bianca Andreescu (6 WTA) - Naomi Osaka (4 WTA)
Daria Kasatkina (45 WTA) - Caroline Wozniacki (19 WTA)

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri