CTP despre evoluția Simonei Halep la Doha: „Simona vs. Makarova a arătat ca un veteran din Vietnam spulberând un pifan”

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Cristian Tudor Popescu are numai cuvinte de laudă, într-un editorial postat pe www.republica.ro, pentru Simona Halep, după victoria româncei de ieri în fața mult mai puternicei Makarova, care, până nu demult, îi punea serioase probleme.

Cristian Tudor Popescu și-a amintit de un episod dramatic consumat între cele două, anul trecut, la Washington: „Cu 3 ani în urmă, la Openul Australiei, Ekaterina Makarova o învingea 6-4, 6-0 pe Simona Halep. Anul trecut, la Washington, la începutul setului decisiv, Simona abandona, doborâtă de căldură, tot în fața Makarovei. Acea Simona Halep, nervoasă și crispată, temătoare de loviturile tari și ascuțite ale stângacei rusoaice, nu mai există”.

Miercuri, însă, la Doha, „Simona vs Makarova a arătat ca un veteran din Vietnam spulberând un pifan. Lovitura cea mai bună a finalistei de Grand Slam a fost încrederea. Un val înalt de siguranță de sine a traversat mereu fileul, făcând-o pe Makarova să dea disperată din mâini și din picioare”, a scris jurnalistul, care a remarcat și serviciul mult îmbunătățit al româncei, dar și faptul că Simona Halep pare că nu se deplasează la capacitate maximă pe teren.

„(...) pe chipul Ekaterinei s-a putut citi sentimentul că totul e zadarnic, n-o poate bate pe această Simona Halep. (...) Iar pe Simona, glezna s-o țină, că restul e berechet”, a încheiat Cristian Tudor Popescu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri