Ziua româncelor la Shenzhen. Simona Halep și Irina Begu s-au calificat în sferturi

Data actualizării: Data publicării:
begu halep bogdan

Două dintre cele trei românce calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Shenzhen merg mai departe, în sferturi. E vorba despre Simona Halep și Irina Begu, care și-au învins, miercuri, adversarele. În schimb, Ana Bogdan, a părăsit competiția de la Shenzhen.

ACTUALIZARE 14:30  Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, locul 105 mondial, a fost învinsă de sportiva cehă Kristyna Pliskova, locul 62 WTA, în optimile turneului de la Shenzhen, cu premii de 750.000 de dolari.

Kristyna Pliskova, sora geamănă a fostului lider mondial Karolina Pliskova, s-a impus, scor 6-4, 7-6 (7/3), după o oră şi 55 de minute de joc.

Pentru prezenţa în optimi la Shenzhen, Bogdan va primi 7.238 de euro şi 30 de puncte WTA.

ACTUALIZARE 12:05 Simona Halep merge mai departe în turneul de la Shenzhen. Ea a învins-o pe reprezentanta gazdelor, Ying-Ying Duan (locul 91 WTA), la capătul a  trei seturi. Simona Halep a avut un început de meci mai dificil și primul set a fost adjudecat de chinezoaică, cu 6 la 3. În următoarele două, însă, românca s-a distanțat clar câștigându-le cu 6-1, 6-2. Astfel, după abandonul ibericei Garbine Muguruza de la Brisbane, Simona Halep îşi asigură încă o săptămână poziţia de lider WTA și va fi cap de serie numărul 1 la primul Grand Slam al anului, turneul de la Australian Open.

ACTUALIZARE 8:15 O primă veste bună de la Shenzhen. Irina Begu s-a calificat în sferturi după ce a câștigat partida cu Ekaterina Alexandova în trei seturiu: 4-6, 6-1, 6-2. Următoarea adversară pentru Irina este Timea Babos (Ungaria).


Meciurile de la Shenzhen pot fi urmărite ÎN DIRECT la Digi Sport.

Cap de serie numărul 4 în China, Irina Begu (43 WTA) joacă prima, de la ora 6:00, cu rusoaica Ekaterina Alexandrova (96 WTA). 

Begu a câștigat în trei seturi singurul meci pe care l-a mai disputat cu jucătoarea din Rusia, scrie digisport.ro. În 2017, la Southsea, Irina s-a impus cu 6-1, 3-6, 6-1. În cazul în care se va impune în fața Ekaterinei Alexandrova, Begu va juca în sferturi contra unguroaicei Timea Babos, cap de serie nr. 8. 

Liderul mondial, Simona Halep, va intra pe teren de la ora 10.00, când va evolua împotriva chinezoaicei Ying-Ying Duan, a 91-a în clasamentul WTA. Meciul din optimile de finală de la Shenzhen va fi al doilea pentru Simona împotriva jucătoarei din China. În 2017, pe iarba de la Eastbourne, liderul WTA s-a impus în trei seturi în fața lui Ying-Ying Duan, scor 3-6, 6-3, 6-2.

Simona Halep poate profita de abandonul ibericei Garbine Muguruza de la Brisbane și îşi poate asigura încă o săptămână poziţia de lider WTA dacă o va învinge pe chinezoaica Ying-Ying Duan. Astfel, dacă sportiva de 26 de ani o va învinge pe Ying-Ying Duan va fi cap de serie numărul 1 la primul Grand Slam al anului, turneul de la Australian Open.

Imediat după meciul numărului 1 mondial, în jurul orei 11.30Ana Bogdan (105 WTA) o va înfrunta pe Kristyna Pliskova, cehoaica aflată pe locul 61 WTA. Va fi al treilea meci pe hard între Kristyna Pliskova și jucătoarea noastră. Ana Bogdan a fost învinsă în 2015, la Glasgow, în două seturi și în 2016 la Linz, în trei seturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri