Sari la conținut

Halep, învinsă de Siegemund, după ce a ratat două șanse de a duce meciul în decisiv

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 7-5, de Laura Siegemund, locul 49 WTA, în semifinalele turneului de la Stuttgart. În acest meci, unul spectaculos, Halep a ratat două mingi de set.

Porsche Tennis Grand Prix - Day 5

Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 22:00După ce a jucat trei ore şi zece minute, vineri, cu Karolina Pliskova, Siegemund a căutat un «blitzkrieg» în meciul cu Halep. La fel ca în partida anterioară, germana a evoluat exuberant la începutul întâlnirii cu Simona Halep, a fost pe tot terenul, a rupt ritmul cu numeroase scurte şi şi-a lăsat fără replică adversara. Scorul a ajuns repede la 4-0 pentru Siegemund, cu un prim break în ghemul al doilea. 

Năucită un pic de rivală, Halep a avut prima ocazie de a câştiga un ghem la 0-4 şi a fructificat-o pe serviciul germanei. Sportiva din Constanţa a început să găsească soluţii pentru a contracara evoluţia energică a adversarei. Pentru a fi eficientă pe tabelă, Halep a fost nevoită să dea tot ce e mai bun din jocul ei, să împingă mingile cât mai spre fundul terenului şi să găsească cele mai deschise unghiuri. Şi a reuşit o perioadă. Au urmat încă două ghemuri câştigate de jucătoarea română, care s-a apropiat la 3-4. Din nefericire, ea nu şi-a mai fructificat serviciul până la final. Nici Siegemund nu a făcut-o, dar a fost suficient pentru germană să câştige pe serviciul Simonei ca să-şi adjudece primul set cu 6-4, după 41 de minute, scrie News.ro.

Deşi era vizibil ieşită din parametrii fizici, Siegemund a continuat să-i pună probleme româncei şi să-i facă acesteia puţine cadouri. "Scurtele" germanei şi retururile excepţionale au îngreunat misiunea Simonei, care a trebuit să muncescă din greu pentru a se distanţa pe tabelă. La 1-1, Halep a rupt echilibrul cu un break, dar avantajul ghemului câştigat pe serviciul jucătoarei germane a fost concretizat aba la 4-3. La 5-3, Siegemund nu a cedat şi s-a apropiat la 5-4. Halepa a vut apoi, pr propriul seviciu două mingi de set, la 40-15. Însă tenacea jucătoare germană le-a anulat pe amândouă şi apoi a obţinut break-ul, egalând la cinci. Această reuşită i-a insuflat energie Laurei Siegemund, care nu a mai făcut niciun pas înapoi, impunându-se cu 7-5, după o oră şi 43 de minute de la start.

Laura Siegemund a învins-o pe Halep şi anul trecut, tot la Stuttgart, cu scorul de 6-1, 6-2, în optimile de finală.

Siegemund şi-a egalat cea mai bună performanţă la Porsche Tennis Grand Prix, reuşită anul trecut, când a pierdut finala cu compatrioata ei, Angelique Kerber. La ediţia din acest an, Laura Siegemund va juca în ultimul act cu jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, locul 19 WTA.

Calificarea în penultimul act este recompensată la Porsche Tennis Grand Prix cu 30.563 de euro şi cu 185 de puncte WTA.

Premiul pentru finalistă la Stuttgart este de 57.157 de euro, iar pentru câştigătoare 107.036 de euro plus un automobil Porsche 911 Carrera GTS. Finalista primeşte 305 puncte WTA, iar învingătorea 470 de puncte,

În urma rezultatelor din turneul de la Stuttgart, Halep o va depăşi pe Dominika Cibulkova din Slovacia şi va reveni pe locul 4 WTA, în ierarhia care va fi publicată luni.

Următoarea competiţie la care va participa Halep este turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid, la care trebuie să-şi apere trofeul.

Tot astăzi, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost eliminată, sâmbătă, în semifinalele turneului WTA de la Istanbul. Românca a fost învinsă de jucătoarea belgiană Elise Mertens, locul 65 WTA şi cap de serie numărul 6, scor 6-1, 6-1.


 

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

ACTUALIZARE 20:53 - Halep - Siegemund, 0-1 la seturi. Simona a pierdut primul set chiar dacă a revenit de la 0-4 la game-uri. A reușit două break-uri, dar nu au fost suficiente pentru că și-a pierdut serviciul de mai multe ori. 6-4 s-a terminat primul set, dar Halep este în revenire de formă.


 

Partida de azi va fi transmisă de Digi Sport 2 și va începe în jurul orei 20:00. În cealaltă semifinală, care va fi tot la Digi Sport 2, Kristina Mladenovic o va întâlni pe Maria Sharapova.

Calificată pentru a doua oară în semifinalele turneului de la Stuttgart, Simona Halep are de luat o revanșă împotriva Laurei Siegemund. În singura întâlnire directă, anul trecut la Stuttgart, în optimile de finală, Siegemund s-a impus clar, în două seturi, scor 6-1, 6-2.

„Știu foarte bine împotriva cui voi juca, pentru că am evoluat împotriva ei aici, anul trecut, în primul meci și cred că am luat doar trei game-uri. Sper ca mâine să am un meci mai bun. Știu că publicul va fi de partea ei, dar voi încerca să mă bucur de meci și voi dat totul pentru a învinge”, a spus Halep despre următorul meci.