Simona Halep, Irina Begu și Sorana Cîrstea, eliminate în primul tur la Doha

Data actualizării: Data publicării:
Simpona halep într-un meci.
Simona Halep a fost eliminată în primul tur la Doha. Foto: Profimedia

Simona Halep a fost învinsă de Caroline Garcia (28 de ani, Franţa), cu 6-4, 6-3, luni, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 2.632.448 de dolari. Și Irina Begu a pierdut în primul tur, ea fiind eliminată de Petra Kvitova.

Halep (30 ani, 27 WTA) s-a înclinat în faţa unei adversare care se află pe locul 76 WTA, după o oră şi 34 de minute.

Garcia a profitat de evoluţia modestă a fostului lider mondial şi a obţinut a doua sa victorie în nouă dueluri cu Halep. Halep venea după cinci victorii consecutive în meciurile directe.

Halep a încheiat cu 4 aşi şi 5 duble greşeli, nereuşind să câştige nicio minge de break din nouă oportunităţi. Garcia, care a avut o atitudine agresivă, a reuşit 5 aşi şi a comis 3 duble greşeli. Franţuzoaica a totalizat 30 de mingi direct câştigătoare, faţă de doar 14 ale Simonei Halep, chiar dacă a avut şi mai multe erori neforţate, 34-20, potrivit Agerpres.

Simona Halep s-a ales cu un cec de 10.820 de dolari şi un punct WTA.

Premiere negative pentru Simona

Halep pierde la debutul într-un turneu, pentru prima dată în 2022. Românca n-a mai pierdut primul meci la un turneu WTA din 12 august 2021, la Montreal, cu americanca Danielle Collins, potrivit digisport.ro.

De asemenea, a fost prima dată când fostul lider mondial a părăsit în primul tur competiția de la Doha, turneu la care a jucat două finale, din care pe una a câștigat-o.

Halep a câştigat titlul la Doha în 2014 şi a jucat finala în 2019.

Irina Begu și Sorana Cîrstea, eliminate și ele în primul tur

Irina Begu a fost învinsă de cehoaica Petra Kvitova, cu 6-3, 6-1 în prima rundă a turneului.

Kvitova (31 ani, 21 WTA) s-a impus fără drept de apel, în doar 55 de minute, luându-şi revanşa în faţa Irinei Begu (31 ani, 55 WTA), după ce românca a învins-o recent în optimi la Sankt Petersburg, cu 6-4, 6-0, în optimi.

Kvitova, care a condus cu 4-0 în ambele seturi, are acum 6-1 în meciurile directe cu Begu.

Sorana Cîrstea a fost învinsă de spaniola Garbine Muguruza, a cincea favorită, cu 7-6 (4), 6-1.

Cîrstea (31 ani, 31 WTA) s-a înclinat după o oră şi 27 de minute.

Muguruza (28 ani, 9 WTA) a câştigat toate cele cinci meciuri directe cu Cîrstea, dintre care două la Doha, primul în 2018, în optimi, cu 6-0, 6-4.

Cîrstea a început meciul excelent şi a condus cu 3-0 şi 4-1, dar a fost egalată, 4-4, cedând în tiebreak (4-7). Românca a început cu dreptul şi actul secund (break), dar apoi a cedat şase ghemuri la rând.

Jaqueline Cristian calificare în turul al doilea din poziția de „lucky loser”

Jaqueline Cristian s-a calificat în runda a doua a turneului după ce a învins-o, luni, pe kazaha Elena Rîbakina, cap de serie numărul 11.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri