Un bărbat și-a cumpărat un permis de conducere fals cu 1.500 de euro. A fost prins 2 săptămâni mai târziu, în Vama Petea

Data publicării:
Permis de conducere
Sursa foto: Getty Images

Un tânăr din Negrești-Oaș este trimis în judecată după ce a folosit un permis de conducere fals. Bărbatul ar fi plătit 1.500 de euro pe documentul care atesta că a urmat cursurile unei şcoli de şoferi în Cehia. A fost prins în Vama Petea, din județul Satu Mare, două săptămâni mai târziu.

Potrivit presasm.ro, bărbatul a dat "comanda" la sfârșitul anului 2019. Un prieten i-ar fi spus că îl poate ajuta cu un permis fals, pentru câteva sute de euro. La discuție au asistat și părinții tânărului, dar și soția lui.

Bărbatul a acceptat oferta, mai ales că a fost asigurat că nimeni nu avea cum să-și dea seama de documentul fals. A plătit pe loc 500 de euro, iar prietenul binevoitor i-a făcut și o poză cu telefonul mobil, pentru viitorul permis.

Câteva zile mai târziu i-a mai plătit prietenului 1.000 de euro, iar după aproximativ o săptămână a primit prin curier documentul care atesta că e șofer cu acte în regulă. În plic se afla un permis de conducere model Cehia, cu datele sale si cu fotografia lui, dar și un atestat care dovedea faptul că bărbatul urmase cursurile unei şcoli de şoferi în Cehia.

Două săptămâni mai târziu, la un control de frontieră în Vama Petea, tânărul a prezentat pentru legitimare "permisul de conducere", însă angajații Poliției de Frontieră și-au dat seama de documentul fals.

Zilele trecute, bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești-Oaș pentru uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri