Foto Un camion care venea din Franța și urma să ajungă la o asociație din Satu Mare a fost întors din drum în Vama Petea

Data publicării:
masini la coada in vama petea
Foto: captură video Digi24

Un camion care voia să intre în țară prin Vama Petea a făcut cale-ntoarsă. Automarfarul încărcat cu mobilă și saltele vechi venea din Franța și urma să ajungă la o asociație din Satu Mare. Șoferul nu a fost lăsat să intre în țară întrucât marfa transportată nu îndeplinea condițiile legale, spun polițiștii de frontieră.

Camionul încărcat cu mobilă și saltele vechi a ajuns în Vama Petea luni după-amiază, în jurul orei 16:30.

"S-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrarea în România un cetățean român, în vârstă de 36 de ani. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România, cu care transporta deșeuri (mobilă și saltele second-hand) provenite din Franța. Marfa urma să ajungă la o asociație din județul Satu Mare", se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

mobila si saltele vechi vama petea
Camionul încărcat cu deșeuri venea din Franța și urma să ajungă la o asociație din Satu Mare. Sursa foto: Poliția de Frontieră

Pentru că aveau suspiciuni vizavi de legalitatea transportului, polițiștii de frontieră au cerut sprijinul reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare.

În urma controlului, inspectorii au stabilit că bunurile transportate, aproximativ 14 tone, "nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (șoferul nu a putut prezenta certificatul de curățare, dezinfecție și dezinsecție pentru marfa transportată)", transmite Poliția de Frontieră.

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind considerate deșeuri.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri