VIDEO Femeie bătută de tâlhari în propria casă, în București. Cei doi au plecat apoi fără a fura ceva

Data publicării:
jaf
Doi tineri au fost reţinuţi de poliţiştii din Bucureşti, fiind suspectaţi că au intrat, noaptea, în locuinţa unei femei din Sectorul 3. Foto: Captură video

Doi tineri au fost reţinuţi de poliţiştii din Bucureşti, fiind suspectaţi că au intrat, noaptea, în locuinţa unei femei din Sectorul 3, şi au bătut-o pentru a le spune unde îşi ţine banii. Ei au plecat apoi fără a fura ceva.

Poliţia Capitalei a transmis, joi, că poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară şi două mandate de aducere, în judeţul Constanţa, într-un dosar penal în care se fac cercetări privind tentativă de tâlhărie calificată, scrie News.ro.

”În fapt, la data de 19 martie 2024, Secţia 23 Poliţie a fost sesizată, prin sistem 112, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în locuinţa sa din Sectorul 3, o femeie ar fi fost victima unei infracţiuni. Cazul a fost preluat de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, iar în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de către doi tineri, în vârstă de 25, respectiv 26 de ani, ambii cunoscuţi cu preocupări de natură infracţională”, a arătat sursa citată.

Din probatoriu s-a stabilit că, în 19 martie, în jurul orei 3.30, cei doi tineri, având feţele acoperite, ar fi escaladat gardul, apoi ar fi pătruns într-un imobil din Sectorul 3, unde ar fi exercitat acte de violenţă asupra unei femei în vârstă de 56 de ani. Bănuiţii ar fi lovit-o, în mod repetat, cu scopul de a o determina să le remită eventuale sume de bani pe care le deţine. Ulterior, cei doi ar fi părăsit locuinţa fără a sustrage bunuri, înscrisuri sau valori.

În urma agresiunilor, femeia a suferit leziuni pentru care specialiştii din cadrul INML au concluzionat că necesită pentru vindecare mai multe zile de îngrijiri medicale.

Astfel, în vederea administrării materialului probator, miercuri au fost puse în executare două mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. Totodată, au fost puse în aplicare şi două mandate de aducere, emise pe numele celor doi bănuiţi, aceştia fiind depistaţi şi duşi la audieri.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri