VIDEO. Harta care arată evoluția teritoriului nostru în ultimii 2.500 de ani

Data publicării:
ro

Dacă ești curios cum au evoluat statele europene și chiar România de-a lungul timpului, harta video de mai sus îți arată toate detaliile geografice și demografice, scrie Playtech.ro.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-adevăr, e impropriu spus să vorbim strict despre România în contextul ultimelor două milenii, având în vedere că statul român în sine e o creație mult mai tânără. Totuși, ai înțeles despre ce e vorba și știi și tu că acum 2000 de ani, pe aici se băteau dacii cu romanii, iar poporul român s-a născut din Decebal și din Traian.

Lucrurile s-au complicat puțin după retragerea Aureliană și după decăderea Imperiului Roman. Povestea e complicată și, în funcție de ce alegi să crezi, vei fi înjurat de români sau de unguri. Unii au fost primii aici, dar de fapt erau alții înaintea lor și tot așa; e un cerc vicios în care ne învârtim cu toții, dar un lucru e sigur: Ardealul e și rămâne la noi.

Citiți aici mai departe.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri