Vulpe surprinsă în timp ce hoinărea printre blocuri, în plină zi, în Cluj. "Ăștia suntem!"

Data publicării:
vulpe printre blocuri
Cel mai probabil, vulpea era în căutare de hrană. Sursa foto: Ziua de Cluj

O vulpe a fost fotografiată, zilele acestea, în fața unui bloc din Florești, județul Cluj. Cel mai probabil, animalul sălbatic, foarte prietenos de altfel, căuta de mâncare. Nu este prima dată când vulpile ajung pe străzile din Cluj, scrie Ziua de Cluj. La finalul lunii februarie, o alta, care își făcuse culcuș în mașina unui localnic din cartierul Mănăștur, a fost capturată și eliberată apoi în pădure.

Fotografiile cu vulpea care hoinărea printre blocuri, ziua în amiaza mare, au fost realizate pe strada Cetății din comuna Florești, județul Cluj. 

 "Înfometată și foarte amărâtă! (...) E foarte blândă, se apropie de oameni", spune cea care a făcut fotografiile.  

Odată publicate fotografiile pe rețelele sociale, mai mulți localnici au spus că n-ar fi singurul exemplar văzut în ultimele săptămâni în zonă.

"Nu e singura, sunt mai multe, sigur că sunt amărâte... Şi pe strada Eroilor se vede, mai spre seară, cel puțin una" a comentat un alt localnic.

De vină pentru situație, cred oamenii, ar fi extinderea zonelor locuite de oameni, care au redus din aria destinată animalelor sălbatice.

"Blocuri, case... pădurea la animale nu mai există. Ăștia suntem!", a comentat altcineva.

La finalul lunii februarie, o altă vulpe a fost surprinsă printre blocuri. În acel caz, animalul își făcuse culcuș în mașina unui localnic din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca, scria atunci Ziua de Cluj.

Când a văzut vulpea în autoturism, bărbatul a sunat la 112 și a cerut ajutor. Jandarmii și voluntarii din cadrul Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului au capturat animalul sălbatic și l-au eliberat apoi în pădure, departe de zonele locuite.

"Apreciem răbdarea și înțelegerea proprietarului mașinii, caz care poate constitui exemplu de bune practici pentru orice cetățean care poate suferi pagube sau chiar vătămări în urma interacțiunii cu un animal sălbatic", au declarat atunci reprezentanții Jandarmeriei, citați de presa locală. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri