Contradicțiile din declarațiile ministrului Carmen Dan privind acțiunea jandarmilor la protestul din 10 august

Data actualizării: Data publicării:
carmen dan raport mai violente 2 ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

La zece zile de la violenţele din Piața Victoriei, ministrul de Interne îşi cere scuze. Într-o declaraţie de presă făcută seara trecută, Carmen Dan spune că a identificat 5 posibile situaţii în care protestatarii paşnici ar fi fost agresaţi pe 10 august. Carmen Dan a prezentat un raport în care spune că intervenţia forţelor de ordine a fost determinată de acţiunile unora dintre protestatari. Atâta doar că la o zi după mitingul Diasporei, când ministrul de Interne a făcut primele declaraţii, spunea că jandarmii au acţionat legal, iar intervenţia în forţă a fost justificată.

Citiţi şi: Dezinformare de stat. Cum s-a dat cu gaze în relaţia cu partenerii strategici

Cât despre somaţiile pe care jandarmii le-ar fi făcut înainte de intervenţia în forţă, imediat după miting Carmen Dan spunea că au fost făcute până la ora 22 şi 12 minute. La intervenţia de seara trecută, aceasta spune că ultima somaţie a fost făcută la ora 22 şi 2 minute.

Carmen Dan, 11 august 2018: Nimeni nu poate acuza Jandarmeria că a aplicat legea.

Carmen Dan, 19 august 2018: Încep prin a prezenta scuzele mele tuturor acelora care au avut de suferit în urma violențelor, civili sau jandarmi.

*

Carmen Dan, 11 august 2018: Orice om normal care a urmărit evenimentele a putut constata că intervenţia în forţă a fost justificată.

Carmen Dan, 19 august 2018: Față de acțiunile jandarmilor implicați în acțiunea din data de 10 august a fost începută o verificare internă și până în prezent au fost identificare cinci situații susceptibile de comiterea de abuzuri împotriva unor persoane care nu au săvârșit acte de violență.

*

Carmen Dan, 11 august 2018: Până spre ora 22 au fost efectuate în mod repetat somaţii verbale, prin intermediul mijloacelor de amplificare sonoră, ultima fiind efectuată la ora 22.12 minute.

Carmen Dan, 19 august 2018: La ora 22 si 2 minute a fost efectuată o utlimă somație, acordându-se un interval de timp suficient pentru ca protestatarii să poată părăsi piața.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri