Ucraina acuză Rusia că folosește grenade cu gaze interzise pe front

Data publicării:
grenada cu gaze lacrimogene
Ucraina acuză Rusia de utilizarea unui gaz lacrimogen interzis pe front. Foto: Facebook

Ucraina acuză Rusia că utilizează un explozibil ce conţine substanțe chimice interzise împotriva soldaţilor ucraineni aflaţi în tranşee, a anunţat Statul major al armatei ucrainene.

Kievul afirmă că de la începutul războiului au fost consemnate 626 de astfel de cazuri, dintre care 51 numai de la 1 ianuarie acest an.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Explozibil ce conţine gaz iritant CS, cunoscut şi ca gaz lacrimogen, a fost lansat din drone sau lansat de artilerie, scrie Agerpres, preluând dpa.

Folosirea acestui gaz în război este interzisă de Convenţia ONU privind Armele Chimice, document care a fost semnat şi de Rusia.

Acuzaţiile ucrainene nu au putut fi verificate în mod independent, menţionează DPA.

Potrivit Institutului american pentru studiul războiului (ISW), întrucât soldaţii ucraineni sunt dotaţi cu echipament de protecţie împotriva armelor chimice, biologice şi nucleare, gazul lacrimogen nu îi afectează grav. Totuşi, purtarea măştii de gaze este un impediment în timpul luptelor.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri