Soldații israelieni și libanezi au tras unii în alții cu fumigene și gaze lacrimogene peste graniță din cauza unui bulldozer

Data publicării:
harta a Orientul mijlociu cu un ac pe Beirut
Foto: Profimedia Images

Armata Libanului a anunțat, sâmbătă, că a tras cu gaze lacrimogene spre soldații israelieni de peste graniță ca răspuns la atacuri cu fumigene trase spre trupele sale, relatează Reuters. De cealaltă parte, Israelul susțin că libanezii au început confruntarea.

„Elemente ale armatei israeliene au încălcat linia de retragere și au tras cu grenade fumigene în direcția unei patrule a armatei libaneze care acompania un bulldozer. Vehiculul îndepărta o bermă de pământ ridicat de armata israeliană la nord de linia de retragere, linia albastră, în zona Bastra”, a transmis armata libaneză.

Linia actuală de demarcație care separă cele două țări este cunoscută ca „Linia Albastră”, o graniță cartografiată de ONU care marchează punctul peste care s-au retras forțele israeliene la părăsirea Libanului de sud, în 2000.

„Forțele libaneze au răspuns la atac aruncând cu grenade cu gaze lacrimogene, forțându-i să se retragă spre teritoriile palestiniene ocupate”, a mai adăugat armata libaneză.

De cealaltă parte, israelienii spun că libanezii sunt cei care au început violențele.

„În urmă cu puțin timp, soldații armatei israeliene au observat un vehicul care a depășit linia albastră dinspre Liban și intrând pe teritoriu israelian, în zona muntelui Dov. Ca răspuns, militarii noștri au folosit echipamente de dispersare. Vehiculul s-a întors pe teritoriu libanez”, a transmis armata israeliană.

Tensiunile între cele două țări s-au accentuat de-a lungul graniței în această vară, rachete fiind lansate spre Israel în timpul violențelor israelo-palestiniene, iar membrii grupării Hezbollah sau susținătorii ei s-au confruntat cu forțele israeliene.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri