Live pe FB la volan. Expert: „E ca la ruleta rusească. Nu avem drumuri care să ne permită să fim relaxați”

Data publicării:
dan antonescu - criminolog - blog
Din articol

Fenomen îngrijorător pe şoselele din România: tot mai mulţi tineri şoferi îşi transmit cursele în direct pe Facebook, iar finalul e de multe ori tragic. Cel mai recent episod a avut loc în Vrancea. Doi tineri au murit şi alţi doi au fost răniţi într-un accident transmis live pe Facebook. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional!

„Pune-ţi centura că începe aventura. Să mor io!” - se aude la început pe înregistrare.

Este singura regulă de circulaţie pe care şoferul de la volan o respectă. Stau dovadă imaginile înregistrate care sunt mai mult decât grăitoare. După ce porneşte la drum, şoferul are cu totul alte preocupări. În timp ce îşi potriveşte telefonul pe bord pentru a fi văzut mai bine pe reţeaua de socializare pe care transmitea în direct, şoferul pierde controlul volanului, iar maşina se izbeşte de un cap de pod în apropierea localităţii Obrejiţa, din judeţul Vrancea, pe E85.

Reporter Digi24: „Undeva în acea zonă șoferul mașinii s-a uitat preț de câteva secunde în telefon, unde transmitea live pimbarea cu mașina. Clipele de neatenție au fost suficiente pentru a pierde controlul autoturismului care circula cu viteza foarte mare și să se înfigă în acest podeț”,

Pentru doi dintre pasageri medicii nu au mai putut face nimic. Şoferul şi încă un pasager sunt grav răniţi. Tânărul de 19 ani de la volan va da explicaţii oamenilor legii pentru gestul lui necugetat.

„În urma producerii accidentului a rezultat rănirea a patru persoane, două dintre acestea suferind răni mai grave, s-au efectuat manevre de resuscitare, dar la ora 22 au decedat la Spitalul Sf Pantelimon din Focșani. (...) Un conducător auto tânăr, de 19 ani, care a obținut permisul de conducere în luna a 10-a 2017, deci din punctul nostru de vedere, lipsit de experiență”, a explicat Cătălin Stegărescu, comisar-șef al IPJ Vrancea.

Din nefericire, astfel de incidente sunt tot mai dese, iar experţii vorbesc chiar de un fenomen. Cel mai grav accident de acest fel a avut loc în luna mai. Nouă români și-au pierdut viața în Ungaria. Toţi se aflau într-un microbuz al cărui şofer transmitea cursa în direct pe Facebook.

Citiți și:  De ce să faci live pe Facebook la volan? Explicațiile unui psihoterapeut

„E vorba de un exhibiționism și un teribilism. Să vadă toată lumea ce fac eu. Inconștiența când ești la volan poate avea consecințe dezastruoase. E vorba de E85, drumul negru al României. Dacă noaptea fiecare ar aprinde o candelă la fiecare loc unde cineva a murit pe această șosea, nu ar avea nevoie de iluminat. (...) Te bucuri că ai plecat cu prietenii, dar viața lor și a ta sunt în mâinile tale și trebuie să fii atent la drum. E ca și cum te-ai uita la un film în timp ce conduci. Ești atent la dialoguri, la actori. Dacă ai tras cu privirea spre telefon, e suficient o secundă. (...) Trebuie conștientizat faptul că a merge cu mașina echivalează cu ruleta rusească. Nu avem drumuri care să ne permită să fim relaxați și să mergem cât vrem de repede. Trebuie să fii atent la drum”, a declarat la Digi24 Dan Antonescu, expert criminolog. Urmăriți-i comentariile complete în materialul video de mai jos:

Citiți și: VIDEO. Accidentul din Ungaria, surprins în direct. Şoferul microbuzului făcea live pe Facebook

Proiect: 90 de zile fără permis pentru un live pe Facebook la volan

Video. Un șofer de autocar face live la volan, în timp ce pasagerii dansează pe manele

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri