VIDEO. Prinși cu „linuțe” în Capitală. Ce riscă doi tineri teribiliști

Data actualizării: Data publicării:
soseaua catelu

Inconştienţă şi teribilism. O combinaţie care poate fi fatală de când strada a devenit teren de joacă pentru tinerii ce-şi testează noapte de noapte bolizii pe bulevardele Capitalei. Doi astfel de şoferi au căzut în capcana poliţiştilor după ce au gonit cu peste 150 de kilometri la oră pe o stradă circulată a oraşului. Isprava lor i-ar putea trimite un an după gratii.

Doi şoferi teribilşti se pregătesc să-şi testeze bolizii, fără să le pese că în jurul lor circulă şi alte maşini. Ghinionul lor, unul din autoturisme e chiar un radar al poliţiei.

În doar câteva secunde tinerii depăşesc 150 de kilometri la oră, cu 100 de kilometri peste limita legală în oraş. La această viteză o clipă de neatenţie poate fi fatală atât pentru ei, cât şi pentru alţi şoferi sau trecători.

Cursa ilegală a avut loc pe un din marile bulvarde ale capitalei, Şoseaua Gării Căţelu spre Şoseaua Pantelimon, o arteră de circulaţie aglomerată tot timpul. Pe imagini se vede cum maşinile înghit kilometri în câteva clipe .

În această zonă, șoferii participă des la curse ilegale. Drumul le permite, deoarece are o lungime de peste 4 kilometri. Este și motivul pentru care politiștii de la Brigada rutieră patrulau pe șosea la acea oră.

Teribilismul de o noapte îi poate trimite un an după gratii.

„Pe numele acestora a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participare în calitate de conducator de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice.Se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, spune Andra Arsintescu, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră.

Pericolul la care se expun cei doi şoferi este uriaş, spune un pilot profesionist, care pe vremuri participa la astfel de curse.

„Cursele ilegale de stradă se petreceau de cele mai multe ori noaptea. Am constituit un pericol extraordinar de mare pentru ceilalti participanți la trafic, atât pentru pietoni, cât și pentru conducători auto. În momentul în care îți obții permisul de conducere, nu visezi altceva decât viteză, adrenalină, teribilism”, spune Sorin Ene.

Şi nu e un incident izolat. În ajunul Paştelui, poliţiştii au întrerupt cu focuri de armă distracţia ilegală a unor tineri în parcarea unui centru comercial din nordul Bucureştiului. Un şofer care avea permisul suspendat şi maşina neînmaticulată a făcut drifturi trecând razant pe lângă alte autotursime şi pe lângă pietoni. În imaginile filmate atunci se vede chiar cum oamenii fug speriaţi din calea maşinii. După o noapte în arest, şoferul teribilist a fost eliberat şi este cercetat în libertate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri