Falșii instructori de schi, în atenția autorităților. Cum îi recunoști

Data publicării:
schi 2

Atenție cui vă adresați când vreți să învățați să schiați! Sunt o sumedenie de persoane necalificate chiar și în rândul instructorilor de schi. Nu toţi au atestate şi dreptul să-i înveţe pe alţii. Problema a intrat în atenţia autorităţilor, care vor să ia măsuri.

Iarna, instructorii de schi nu duc deloc lipsă de clienţi. Sunt mii de copii şi adulţi care vor să înveţe să se dea pe pârtie. Însă nu toţi monitorii sunt autorizaţi să dea lecţii. Pot fi uşor recunoscuţi, pentru că au tarife sub preţul pieţei, iar autorităţile sunt cu ochii pe ei.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Braşov: "Poliţia locală face frecvente acţiuni şi verifică pe cei care le dau lecţii de schi, dacă desfaşoară această activitate legal din punct de vedere comercial, să spunem, adică dacă sunt autorizaţi, dacă sunt sub o formă persoană fizică autorizată sau societate comercială".

De anul viitor, instructorii de schi autorizaţi ar putea fi obligaţi să plătească o taxă la primărie. Părinţii sunt de acord cu această măsură şi cred că monitorii autorizaţi sunt cei mai responsabili.

Lorand Botaro, instructor de schi independent: "La schi este importantă securitatea şi integritatea fiecăruia, deci trebuie să avem grijă şi de ceilalţi din jurul nostru."

Turistă: "Prefer să dau banii unui om care este dintr-un loc sigur decât să fie cineva luat la întâmplare de pe stradă".

Autorităţile le recomandă tuturor iubitorilor sporturilor de iarnă să ceară informaţii şi detalii atunci când se înscriu la cursurile şcolilor de schi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri