Cum a decurs prima zi a lui Radu Mazăre, după revenirea în țară. Fostul edil: Amintirile şi iubirea nu mi le poate lua nimeni

Data actualizării: Data publicării:
20190521145056_IMG_5054-01 radu mazare iccj inquam photos george calin
Foto: InquamPhotos/George Călin

După un an şi jumătate departe de ţară, Radu Mazăre a avut o primă zi agitată, în România. A făcut primele analize, în închisoare, şi a fost dus în faţa instanţei care a confirmat un mandat de arestare pe numele său. A dat publicităţii şi o primă declaraţie în care susţine că, dacă a supravieţuit 11 zile după gratii, în Madagascar, o va face şi în România. Spune şi că va da România în judecată, la CEDO. În acelaşi timp, unul dintre numeroşii săi avocaţi a depus o contestaţie în anulare pentru sentinţa definitivă de 9 ani de închisoare.

Flancat de poliţişti de la forţele speciale, Radu Mazăre a fost dus cu duba condamnaţilor în faţa judeătorilor de la Curtea Supremă.

Discuție jurnalist – Lizeta Haralambie, avocat

-Este ok, şi-a revenit, se aştepta la aşa ceva.

-Dar era obosit, sau lipsit de inters, că l-am auzit zicănd să facă ce vor.

-Păi nu l-au judecat atâţia ani şi fac ce vor? Mai contează acum ce zice?

-Pregătit să ispăşească 9 ani?

-Dacă e aici e pregătit.

Fostul primar a fost dus la Curtea Supremă pentru ca judecătorii să confirme mandatul de arestare pe care l-a primit, în lipsă, când a fugit în Madagascar.

„Prezent, nu vreau să dau o nouă declaraţie şi nu am nimic de adăugat”. Sunt singurele cuvinte rostite de Radu Mazăre în sala de la Instanţa Supremă unde a fost adus. Şedinţa de judecată a durat mai puţin de zece minute.

Cu patru procese şi dosare în desfăşurare, Radu Mazăre şi-a angajat o armată de avocaţi. În timp ce unul îl asista în sala de judecată, altul se ocupa de procedura extraordinară de atac, prin care fostul primar vrea să scape de pedeapsa de nouă ani de închisoare.

Discuție jurnalist – Ioana Focșa, avocat:

-Vă gândiţi la vreo cale extraordinară împotriva acelei condamnări definitive?

-Da, am promovat-o.

-Ce anume?

-Contestaţie în anulare...

-La Curtea de Apel sau unde?

-Aici....

După prima noapte în spatele gratiilor, Radu Mazăre pare să se fi consolat cu faptul că a schimbat plaja din Madagascar cu o celulă de la Rahova.

A citit, dar a şi scris în spatele gratiilor.

Prima declaraţie scrisă a lui Radu Mazăre: „După ce am făcut puşcărie în Madagascar, acolo unde apelul deţinuţilor se făcea într-o curte cu pământ şi mizerie pe jos, unde 1400 de oameni stăteam în genunchi, cu mâinile la ceafă, fără paturi şi toalete, crede oare că cineva că nu o supravieţuiesc în puşcăriile din România? Amintirile şi iubirea nu mi le poate lua nimeni!”

Radu Mazăre a fost adus luni seară din Madagascar, unde se ascundea de un an şi jumătate. A fost pentru prima dată când a refuzat să se dea în spectacol. De unde.. mai mereu organiza petreceri exotice pe litoral sau se filma în Madagascar, acum a cerut autorităţilor să îi protejeze imaginea. Unul din ofiţerii care l-a esortat chiar i-a aşezat gluga pe cap atunci când au coborât din avion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri