Dosare penale cu epoleți. Câți angajați ai MAI au fost cercetați într-un an

Data publicării:
masina de politie2

Poliţistul bănuit de pedofilie nu este singurul angajat al ministerului de Interne care ar fi comis infracţiuni. De-a lungul timpului, atât poliţişti, cât şi jandarmi au încălcat legea. Unii dintre ei încă se află în funcţii.

Bărbatul acuzat de pedofilie se alătură unei liste lungi a angajaţilor ministerului de Interne cercetaţi de proprii colegi. Doar luna trecută, şeful Poliţiei Rutiere din Giurgiu a fost acuzat de ucidere din culpă şi braconaj. S-a dus la o partidă ilegală de vânătoare cu mai mulţi prieteni, unul dintre ei murind înecat chiar sub ochii poliţistului.

Cristian Șuță, purtător de cuvânt IPJ Giurgiu: S-a dispus măsura cercetare prealabilă. Politistul avea permis de port armă. Dar nu avea voie să o folosească.

Poliţia din Giurgiu a deschis o anchetă internă, însă nici până acum şeful de la Rutieră nu a fost demis din funcţie.

Printre poliţiştii de la Rutieră cu dosar penal se numără şi ofiţerul Augustin Căpîlnaş. Acum patru ani, şefii lui au realizat că nu avea permis de conducere, deşi era la volan, în fruntea coloanelor oficiale de peste doi ani. Bărbatul a fost condamnat la doi ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare. Şi alţi angajaţi ai Ministerului de Interne consideră că pentru ei, Codul Rutier nu e valabil.

Acum nici două luni, un autocar al Jandarmeriei a făcut slalom pe o linie de tramvai din Capitală, fiind la câţiva centimetri de o adevărată tragedie. Puşi în faţa situaţiei stânjenitoare, şefii şoferului i-au cerut explicaţii.

Reporter: Aţi descoperit cine se afla la volan?
Carmen Dan, ministrul de Interne: Vreţi să vă dau eu acum nume şi pronume şi toate cele?
Reporter: Nu, vă întreb dacă aţi aflat.
Carmen Dan: În mod sigur colegii mei operativi... O să-i rog să şi comunice...

Iar măsurile au fost luate. Bărbatul se află în continuare în sistem. I-a fost suspendat doar dreptul de a conduce maşinile ministerului. În plus, el a rămas pieton timp de o lună.

La începutul lui noimebrie, 2017, un polițist cu atribuţii de logistică în cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1, circula cu mașina pe contrasens, apoi a ieșit cu bâta în mână, amenințând un șofer care circula regulamentar și nu a vrut să îi facă loc.

Trei săptămâni mai târziu, un alt jandarm s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident în lanţ cu şapte maşini. 

Dosarul penal va fi trimis Parchetului Militar. Concomitent, în interiorul instituţiei, s-a dispus o cercetare pe linie disciplinară a subofiţerului.

În 2016, aproape 350 de angajaţi ai ministerului de Interne au fost cercetaţi de către Direcţia Generală Anticorupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri