O descoperire neaşteptată, de sute de tone, a oprit lucrările la un pod important în Cluj-Napoca

Data actualizării: Data publicării:
pod cluj

Lucrările la un nou pod peste Someș in Cluj-Napoca au fost oprite din cauza descoperirii unui zăcământ de sare.

Autoritățile nu știu nici când va fi redeschis șantierul, dar nici când va fi gata pasajul care își propunea să mai reducă din aglomerație.

Între timp, pietonii sunt nevoiți să circule pe o punte improvizată și periculoasă.

Locuitorii cartierului Iris din Cluj-Napoca se plâng de luni bune că le e frică să treacă peste podul improvizat de peste Someșul Mic. Lucrările la noul pod, Podul Porțelanului au început anul acesta, în aprilie.

În urmă cu o lună, constructorul a oprit șantierul pentru că în zona podului a fost descoperit un strat de sare. Termenul inițial, mai 2020, programat pentru finalizarea podului a fost amânat.

Zăcămintele de sare au fost descoperite la o adâncime de 14 metri. Filoanele de sare găsite cântăresc în total câteva sute de tone.

Virgil Poruțiu, director tehnic la Primăria Cluj-Napoca: S-a făcut un foraj la 20 de metri și între 14 și 20 de metri există sare. Acum se analizează, geotehniceanul analizează solul.

Soluția principală luată în calcul ar fi forarea, adică extragerea sării cu o sondă.

Virgil Poruțiu, director tehnic la Primăria Cluj-Napoca: În acest moment se elaborează in studiu geotehnic și după ce este finalizat proiectantul va emite o soluție în conformitate cu normativele tehnice în vigoare.

Reporter: Când vor fi reluate lucrările și când va fi gata podul?

Virgil Poruțiu: Podul anul viitor cel mai devreme poate fi finalizat.

Investiția podului Porțelanului se ridică la 5.7 milioane de lei. Acesta va fi unul modern, cu două benzi de circulație și pistă pentru bicicliști.

redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri