Cine este al doilea „șobolan” la care se referă Dragnea? Analiza lui CTP

Data actualizării: Data publicării:
180515_DRAGNEA_ICCJ_04_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos/ George Călin

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut o analiză logică, la Digi24, și a dedus cine este al doilea fost premier PSD pe care actualul lider social-democrat, Liviu Dragnea, l-a făcut „șobolan”, alături de Victor Ponta.

„Domnul Dragnea a comis ceva, în materie de cuvinte, care depășește cu mult tot ce-a făcut și ce-a spus doamna Dăncilă de când s-a instalat la Palatul Victoria și până acum: i-a numit pe doi premieri PSD ȘOBOLANI”, a constatat Cristian Tudor Popescu în emisiunea „Jurnalul de seară”.

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi24: Doi. Victor Ponta unul și celălalt?

CTP: Celălalt nu poate fi.... Facem o analiză logică. Există, până la doamna Dăncilă, patru premieri PSD - - că n-o să vorbim de Nicolae Văcăroiu în clipa asta - de luat în considerare în ordine cronologică a istoriei contemporane: Adrian Năstase, Victor Ponta, Grindeanu și Tudose. Aceștia patru sunt de luat în discuție. Din cei patru a extras doi. Cei pe care nu i-a pus el. Dl. Grindeanu nu se mai manifestă în niciun fel. Dânsul a primit acea funcție mănoasă acolo, la Reglementarea Comunicațiilor, unde se simte foarte bine și nu deranjează cu nimic, nu mai e revoluționar cum era cândva. Dl. Tudose, la fel, nu știu, s-a dus să joace șah, înțeleg că-i place mult chestia asta, a mai avut încă o izbucnire de-asta naționalist-xenofobă la un moment dat, dar în niciun caz nu aduce critici partidului. Și atunci cine rămâne în discuție, pe cale de consecință logică? Dl. Ponta, care nu pierde niciun moment să-și atace fostul tovarăș de muncă și luptă și viață Liviu Dragnea, și Adrian Năstase! Pentru că dl. Năstase definește funcția de premier, acum, într-un interviu - și dl. Năstase știe cum să nu răspundă la o întrebare (...) și ar fi putut la întrebarea asta, cum vedeți un premier al României, ar fi putut să dea un răspuns evaziv, scurt, cu care să nu se angajeze. E, s-a angajat și dl. Dragnea recepționează mesajul: dacă dl. Adrian Năstase spune asta, știe foarte bine de ce o spune. Și spune așa: premierul trebuie să aibă cultură generală în cât mai multe domenii care au legătură cu guvernarea, experiență internațională și capacitatea de a dialoga și mai spune că defectul liderilor noștri e că se înconjoară de oameni care au citit mai puține cărți decât ei, nu acceptă ideea că sunt niște oameni care le pot fi superior intelectual. (...) Or, ce vedem aici, la dl. Dragnea, e exact contrariul. Și-atunci îi numește șobolani pe Ponta și Năstase”, a conchis Cristian Tudor Popescu. Urmăriți-i comentariul integral în materialul video de mai sus.

Liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit miercuri seara, la Antena 3, despre plecările recente din partid ale mai multor membri care s-au alăturat partidului fostului premier Victor Ponta și în acest context a menționat „o atitudine de șobolan a doi foști premieri”, fără a preciza însă care este al doilea fost premier la care se referă.

„Nu vor reuşi să ia oameni din PSD. Este vorba de o atitudine de şobolan a doi foşti premieri ai partidului. Dar, ca orice şobolan, rod puţin, până la urmă nu se dărâmă casa de la un şobolan sau doi şobolani. Majoritatea este stabilă, avem suficiente voturi, nici pe departe nu vor strânge voturi pentru a trece moţiunea de cenzură, dar eu vreau să punctez încă o dată. Miza finală nu este guvernarea, sunt dispuşi să sacrifice orice, inclusiv stabilitatea României, pentru ca acele legi să nu fie aprobate”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Citiți și:  Ponta ripostează după atacul lui Dragnea la „premierii șobolani”: „A complotat să ne dea jos pentru că nu suntem nici hoți, nici slugi ale lui”

C. T. Popescu, despre singurul mecanism care ar putea distruge PSD

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri