Klaus Iohannis: Din cauza PSD, România nu s-a dezvoltat mai mult şi mai bine. Aşa nu se mai poate!

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis, receptie - presidency.ro 3

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa guvernării PSD, nu doar cea de acum, ci "întreaga guvernare PSD": "Din cauza PSD, România nu s-a dezvoltat mai mult şi mai bine. Aşa nu se mai poate!". 

„Regula de bază a democraţiei e că se organizează alegeri, iar între alegeri, cel ales să conducă, dar înseamnă că cel condus e de bună credinţă, conduce pentru binele ţării şi al cetăţenilor ei, nu pentru propriul interes.

Când constatăm că lucrurile nu stau deloc aşa, atunci cetăţenii de rând trebuie să primească un instrument cu care îşi exprimă dezaprobarea. Acel instrument este tot un vot.

Nimeni dintre noi, nu eu, nu voi, nu românii de bună-credinţă nu dorim să folosim metode nedemocratice pentru a sancţiona un comportament nedemocratci al PSD.

Dorim să folosim metodele democraţiei pentru a arăta că aşa nu se mai poate. Şi nu se mai poate!

Guvernarea PSD şi nu vorbim de acest ultim guvern, un guv pe care l-am clasificat ca şi un accident al democraţiei, despre întreaga guvernare PSD-istă, care a eşuat.

În ultimii 30 de ani, PSD a fost la guvernare cei mai mulţi ani, din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai mult şi mai bine. Între timp, românii şi-au dat seama că aşa nu mai merge", a declarat Klaus Iohannis, la Sinaia.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat  că, pentru a da românilor votul înapoi, a început să reevalueze ideea unui referendum: „Pentru a da românilor votul înapoi, am început să reevaluez ideea unui referendum pentru că doar aşa românii mai pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD-ul strică legile justiţiei, îşi bate joc de ţară, de români! Am invitat penru începtul săptămânii viitoarepe foarte mulţi români interesaţi cu care voi avea consultări pe tema referendumului, fiindcă îmi doresc un referendum bine organizat, bine gîndit, un referendum în parteneriat cu socieatea civilă, cu partidele,politice de bună credinţă şi împreună cu românii”.

Preşedintele Klaus Iohannis participă sâmbătă la Gala Premiilor TNL „Mircea Ionescu Quintus”, unde îi va fi acordat premiul „Garantul democraţiei”, pentru că prin activitatea sa "oferă garanţia că respectarea statului de drept şi apărarea democraţiei sunt valori esenţiale".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri