PNL susține că PSD pregătește amnistia pentru penali. Ce răspunde Dragnea

Data publicării:
turcan

Liberalii îi acuză pe social-democraţi că vor să reintroducă în Parlament legea amnistiei şi graţierii. În trecut, PSD a susţinut un proiect de lege care prevedea eliberarea deţinuţilor condamnaţi la pedepse mai mici de patru ani. Actul normativ a fost abandonat în urma scandalului public iscat.

„Există informaţii consistente că (PSD – n.r.) urmează să prezinte în Parlament o lege a amnistie. Informaţiile sunt din grupurile parlamentare ale PSD (…) PNL solicită PSD să spună clar dacă va propune Parlamentului sau nu legea amnistiei. Să spună clar românilor dacă legea amnistiei a făcut parte din programul de guvernare asumat de PSD în campania electorală, dacă PSD a primit voturi pentru legea amnistiei şi cum va acţiona în continuare în parlament PSD cu privire la această lege. Această lege a amnistiei a făcut parte din trocul de guvernare între Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu”, a declarat, marţi, Raluca Turcan.

Liviu Dragnea, proaspăt ales președinte al Camerei Deputaților, spune că nu ştie despre o astfel de iniţiativă.

„Eu nu am aceste informații. O să verific la grupuri, să văd care de la noi are aceste informații”, a replicat liderul PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri